IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

R18 e-tron quattro катастрофира на Себринг

Пилотът на хибридното Audi, Тимо Бернхард е откаран в болница

R18 e-tron quattro катастрофира на Себринг


След като спечели 60-тото издание на “12 часа на Себринг” Audi Sport Team остана на пистата за традиционните си четиридневни тестове и подготовка за сезона на WEC.

В края на първия тестови ден единият от новите хибридни прототипи на немският тим бе тотално разрушен, след страховита катастрофа, причинена от технически проблем. Управляваният от Тимо Бернхард автомобил с №2 е станал неуправляем и се е забил в загражденията на завой 17, със скорост около 160 км/ч.

Колата се е ударила със задната си част. Победителят от “24 часа на Льо Ман 2010” е излязъл сам от автомобила, но е бил откаран в болница, където е прекарал вечерта. По непотвърдена информация има съмнения за счупване по прешлените на германския пилот.

След направените анализи от тима са установили, че няма опасност подобен проблем да сполети и останалите коли и Audi продължава тестовете.

Тимът работеше с 4 коли по различни програми, съответно: №1 – R18 e-tron quattro – бързина и издържливост, №2 – R18 e-tron quattro – аеродинамични пакети, №3 – R18 TDI ultra – аеродинамика, №3 в състезателни цветове – R18 TDI – тестове. Трите черно оцветени коли бяха тестови екземпляри, които не са предназначени за състезания. Нещо, което представлява интерес: e-tron quattro е дало по-добри резултати от нормалното R18 Ultra. На всяка обиколка R18 e-tron е изпреварвал с по 40-50 метра R18 ultra. При ускорение, системата генерираща спирачната енергия, посредством маховик предава около 100 к.с. към предните колела. Подаването на мощност е автоматизирано и не се налага пилотът да контролира процеса. Алън МакНиш казва, че мощността е много осезаема. Благодарение на новата e-tron quattro система се икономисва и голямо количество гориво.

Инцидентът с Тимо Бернхард не е бил единствения през тези дни на Себринг. Сред катастрофиралите са старите версии R10 и R15. Изпитанията продължават, като освен немския тим на пистата ще карат Nissan DeltaWing и Aston Martin Vantage V8.

Тагове: audi r18 e-tron quattro
0 от 500