IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

R18 e-tron quattro катастрофира на Себринг

Пилотът на хибридното Audi, Тимо Бернхард е откаран в болница

R18 e-tron quattro катастрофира на Себринг


След като спечели 60-тото издание на “12 часа на Себринг” Audi Sport Team остана на пистата за традиционните си четиридневни тестове и подготовка за сезона на WEC.

В края на първия тестови ден единият от новите хибридни прототипи на немският тим бе тотално разрушен, след страховита катастрофа, причинена от технически проблем. Управляваният от Тимо Бернхард автомобил с №2 е станал неуправляем и се е забил в загражденията на завой 17, със скорост около 160 км/ч.

Колата се е ударила със задната си част. Победителят от “24 часа на Льо Ман 2010” е излязъл сам от автомобила, но е бил откаран в болница, където е прекарал вечерта. По непотвърдена информация има съмнения за счупване по прешлените на германския пилот.

След направените анализи от тима са установили, че няма опасност подобен проблем да сполети и останалите коли и Audi продължава тестовете.

Тимът работеше с 4 коли по различни програми, съответно: №1 – R18 e-tron quattro – бързина и издържливост, №2 – R18 e-tron quattro – аеродинамични пакети, №3 – R18 TDI ultra – аеродинамика, №3 в състезателни цветове – R18 TDI – тестове. Трите черно оцветени коли бяха тестови екземпляри, които не са предназначени за състезания. Нещо, което представлява интерес: e-tron quattro е дало по-добри резултати от нормалното R18 Ultra. На всяка обиколка R18 e-tron е изпреварвал с по 40-50 метра R18 ultra. При ускорение, системата генерираща спирачната енергия, посредством маховик предава около 100 к.с. към предните колела. Подаването на мощност е автоматизирано и не се налага пилотът да контролира процеса. Алън МакНиш казва, че мощността е много осезаема. Благодарение на новата e-tron quattro система се икономисва и голямо количество гориво.

Инцидентът с Тимо Бернхард не е бил единствения през тези дни на Себринг. Сред катастрофиралите са старите версии R10 и R15. Изпитанията продължават, като освен немския тим на пистата ще карат Nissan DeltaWing и Aston Martin Vantage V8.

Тагове: audi r18 e-tron quattro
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    pepino358 ( преди 12 години )
    mnogo mi e interesno ako velikia za vas hyundai otide v lu man i auditata go razmagat da vi vida togava.Ama da lu man i F1 sa sastezania za bogati kompanii a vsi4ki azitski bez toyota edvam plashtat zaplati
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Аз съм най-миризливият *** на тази плането-I,m one of the world
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ха ха миризливия *** така се е насрал от яд като е прочел че Ауди пак са омачкали конглокенцията, че направо е започнал да се пързаля на кашона на който сени. На Страхливия айтоски миризлив *** пак му се е разтропало сърцето от яд и страх. Миризма единствените които не могат да се мерят с големите са Хюндай. Марка за страхливи наакани миризливи ***, Колкото Хюндай е толкова кола, колкото ти мъж ха ха като се сетя как бягаш *** от страх и да пищиш като жена омазан в сополи и ***.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя под мен май не е много наред. Четирите нули в последните 12 години мачкат всичко на 24 часа на Льо Ман. Ако беше прочел статията щеше да разбереш че предния ден Ауди са спечелили 12 часа на Себринг. Оказва се че "големите" всъщност са останали зад тях. Но май не четеш статиите а само коментираш коментарите. "*** ***" е доста по-осведомен от теб и трябва със зяпнала уста да попиваш каквото пише, за да научиш и ти нещо.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    4477 ( преди 12 години )
    След като спечели 60-тото издание на 12 часа на Себринг Audi Sport Team остана на пистата за традиционните си четиридневни тестове и подготовка за сезона на WEC.И Дошо има очи да пише....
  • #12
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    " в състезанията с хибриди изглежда ще се борят ауди и тойота.." ООООО,МУРАГВ ***,КЪДЕ ГИ НАВИРАШ ТИЯ МЕНТЕТА С ЧЕТЕРИТЕ НУЛИ ПРИ ГОЛМЕИТЕ,НЕЩО НЕ МИ СТАНА ЯСНО!
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    На Ле Ман ще е интерсно тая година, наистина. А иначе - случват се такива инциденти, все пак това са болиди в изпитателна фаза.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    хаха вие си говорете глупости,ама най-голямата цифра на Ауди от тези серии е 3,има 2 ,само дет не са щтракнали и шампионската кола :)
  • #9
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Някой будали тука още май не са разбрали какво са тестовете на автомобили. При тестовете много често стават такива неща, дори в офицялни състезания на Ф1 много от болидите не финишират. А при тестовете е още по-тежко, защото в тестовете се правят настройките на автомобилите и се изпробват максималните възможности. А когато всичко е на ръба, много лесно можеш да изпаднеш. Нищо ненормално, колите са доста защитени, в случая обаче се е ударил със задницата с голяма сила,където е най-слабата защита
  • #8
    17 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    за сега в състезанията с хибриди изглежда ще се борят ауди и тойота. да видим кой кого. ще замирише на кръв - тойота ще направи всичко за да си затърди имиджа, а Ваг одавна иска да ги детронира. чакаме ле ман.