IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1 - McLaren или Red Bull?

Предстои реванш на Малайзия

F1 - McLaren или Red Bull?


Веднага след края на първия кръг от Формула 1 керванът се мести от Австралия в Малайзия, където предстои да бъдат тествани нови аеродинамични пакети, да бъдат изпитани нови настройки, а и всеки от пилотите да потегли с различна мотивация и представи за възможностите си.

Основната интрига на този етап очевидно е между отборите на McLaren и Red Bull. Бътън показа, че тимът е направил удачна зимна подготовка и може да е бърз не само в квалификационна сесия, но и в цяло състезание. Въпреки доминацията си на „Албърт парк“ Дженсън не можеше да повярва, че всичко това му се случва.

„След квалификацията си задавах въпроса: „Може ли наистина да сме толкова бързи“, призна Бътън. Той и съотборникът му Люис Хамилтън показаха, че освен да са бързи могат и да доминират в състезанието (не на 100%, но все пак).

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнер е непримирим с положението и запазвайки добрия тон каза, че битката между неговия тим и McLaren ще продължи с размяна на силите във всяко едно състезание през сезона.

"Мисля, че има писти, които ще оказват влияние върху постиженията, но според мен на този етап отборите са равностойни. Както винаги, нещата ще претърпят развитие и който успее да извлече максимума от колата ще спечели“.

Хорнер твърди, че Фетел и Уебър не са са се възползвали от потенциала на RB8, което означава, че теоретично могат да победят McLaren. "Наясно сме какво трябва да подобрим, нещата, които са в процес на развитие са доста и затова гледаме позитивно на резултата от уикенда (второ и четвърто място)."

Хорнер е на мнение, че предстоящото състезание в Малайзия изисква различни аеродинамични настройки, което ще даде предимство на Red Bull. „В Малайзия е неравно, завоите са къси и не се минават на висока скорост. Ще е интересно да видим какво ще се получи. Очакваме McLaren отново да са на ниво, но ние ще бъдем по-бързи, отколкото бяхме в Австралия“.

Въпреки твърденията на Хорнер, които в известен смисъл имат и психологическа насоченост не е изключено McLaren да направи победна серия. “Тестовете на Барселона показаха, че сме по-добри от Red Bul на бързи завои. Тяхното (на Red Bull) предимство е сцеплението”, казва Мартин Уитмарш (от McLaren). Това твърдение поддържа и Рос Браун - “Те дръпнаха много с аеродинамичния си пакет”, казва босът на Mercedes. Шефът на немския тим Норбърт Хауг пък предупреди - ”В Малайзия може да видим нещо съвсем различно”.

Остава да изчакаме края на седмицата.






0 от 500