IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce се отказа от електрически Phantom

Клиентите не харесаха колата след околосветско пътешествие

Rolls-Royce се отказа от електрически Phantom

Компанията Rolls-Royce взе решение да не пуска в серийно производство елекрически автомобил на базата на модела Phantom. Това обяви шефът на британския производител Торстен Мюлер-Отвос.

Концептуалният вариант на електрическия Rolls-Royce Phantom – моделът 102 EX, бе представен на изложението в Женева преди година. След това машината тръгна на световно турне. В него участваха повече от 500 собственици на Rolls-Royce, които имаха възможност да изпробват възможонстите й.

Целта на пътешествието бе да се направи проучване сред клиентите на марката за мнението им за електрическия Phantom. В крайна сметка се оказа, че интересът към подобно возило е съвсем слаб. Според шефа на Rolls-Royce участниците в турнето са били впечатлени от тишината в салона на електреческия автомобил, както и от неговите технически характеристики и динамика.

Нито един от тях обаче не е подкрепил пускането на колата в серийно производство. Основните причина за това са две – дългото време на зареждане на батериите и малкото разстояние, което изминава автомоиблът с пълен заряд.

Въпреки това британците не се отказвант от използването на екелогично чисти агрегати в лимузините си. Едно от новите решения може да бъде създаването на хибрид, който да предлага възможност за зареждане на батериите от електропреносимата мрежа.

Rolls-Royce 102EX е снабден с два електромотора с обща мощност 389 к.с. и 800 Нм. Те прехвърлят мощността на задната ос и са комбинирани с вариаторна трансмисия. Двигателите черпят сила от литиево-йонни батерии с мощнст 71 кВт, като с едно зареждане (отнема между 8 и 20 часа) електрическият Phantom може да измине 200 км.

Тагове: rolls-royce phantom 102 ex
0 от 500