IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda разчиства пътя на CX-5

Японците спират продажбите на CX-7 на американския пазар

Mazda разчиства пътя на CX-5

Mazda започва прегрупиране на силите си на пазара в САЩ. Представител на компанията обяви, че моделът CX-7 ще се предлага до края на месец май, след което ще отстъпи мястото си на новия CX-5.

В момента японците успяват да пласират едва 2600 бройки на месец от CX-7 (на първата снимка), като в складовете им има 6100 единици от него. Те трябва да стигнат за още 2 месеца, след което кросовърът няма да се предлага повече. Затова и не е предвидена негова сертификация към новите екологични изисквания, които вече се налагат зад океана.

С тези си действия Mazda иска да облекчи пътя към пазара на по-малкия CX-5 (на втората снимка). Японците са наясно, че с предлагането на два кросовъра могат да объркат клиентите си и стремят да избегнат именно подобно нещо. Освен това, CX-5 разполага с по-богат интериор от своя „батко”, а и се предлага с най-новата технология на Mazda – SkyActive в областа на задвижването, шасито и двигателите.

Задачата пред CX-5 е да конкурира големите играчи в този сегмент Honda CR-V, Ford Escape и Toyota RAV4. Новият модел трябва да заличи неуспеха на CX-7, от който японците се надяваха да продават по 40 000 бройки годишно. През 2008 г. Mazda успя да пласира 35 641 единици от кросовъра, но заради кризата продажбите рязко намаляха.

Освен финансови причините за намаленето търсене към CX-7 това бяха още две. Първата е, че с размерите си машината излиза от сегмента на компактните кросовъри. А втората – двигателят на автомобила (2.3 литра с турбо) изисква употребата на най-качествен бензин, докато американците предпочитат да наливат в автомобилите си обикновено гориво.

Тагове: cx-5 mazda cx-7
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 7 rate down comment
    наш брат ( преди 12 години )
    голеееееееееееемо лъскаво джелезо-колко братя-ромки ще нахрани.Дайте насам,дръпнати
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Толкова ясно е написано,че има проблеми с продажбите! Не може да е най-добър ,а да не се продава.Обратното е по-допустимо:не е толкова добър,но е много евтин и се продава/Dacia,Kia,/.Всъщност Mazda прави толкова успешни автомобили,че не знам заслужава ли си изобщо да влизат в този сегмент.
  • #6
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Tia Mazda edna firma!!!!!!
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 12 години )
    moqta mazda 3 e obrazcova sled 3 godini karane i smqtam da q prodam na nqkoi ot serviza im, 6toto hem q poznavat kolata, hem i se kefqt!nai-veroqtno sled 2-3 godinki 6te q smenq to4no s novi4uk cx-5!a na nemskite "***-lozi" im pojelavam da sprat da kopirat...nali znaete, 4e rav 4 povle4e celiq segment na kompaktniq croosover...tupo e da se sravnqva6 s originala i nai-dobroto v klasa... osobeno puk tigan!!! golf na kokili...
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Razbra li me ,ili zaradi teb da se iarazia po-prosti4ko. Proveri, koia se prodava i koia ia spirat.
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Da,kosmi4eskite korabi ne se prodavat,a karucite da!
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колко трябва да струва не може лузър,като теб да определя.Това,което предлага СХ-7 е доста повече отколкото,който и да е немски аналог.Качеството струва пари.Нали така!Хората,които ще го купят знаят този факт и за това предпочитат японското пред немското.Понеже спомена Тигуан,как ти се струва да го сложим до СХ-7 и да ги сравним.Не мислиш ли,че ще са като каруца до космически кораб!
  • #1
    5 rate up comment 13 rate down comment
    до № 1 ( преди 12 години )
    Внимавай какво с пожелаваш ;)Мазда СХ-7 няма продаване после , ако ти се наложи !Вносителите свалят цените - но никой не купува - просто СХ-7 Трябва да е около 43 - 45000 лв - иначе ще стои на витрината , както стои досега Японски автомобил който е по-скъп от немския аналог е непродаваем Как го виждаш - Тигуан за 52300 срещу Рав 4 за 50500