IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 208 открива нова глава в дизайна на марката

Версиите GTI и XY се появиха пред публиката в Женева

Peugeot 208 открива нова глава в дизайна на марката

Peugeot представи новото 208 на автосалона в Женеве. Засега от френската компания са категорични, че това е само концептуален модел, който обаче е напълно готов за серийно производство.



"С 208 откриваме нова глава в дизайна на Peugeot - обяви работещият върху модела Пиер Отие. - В последно време обръщахме малко внимание на детайлите, но в този модел те са едно от най-важните неща. Затова и автомобилът е по-елегантен, което трудно може да се постигне при работа с компактните модели".
Пиер Отие е взел участие и в създаването на 208 GTi. Автомобилът е получил подобрена аеродинамика, 18-инчови джанти, мощна спирачна система и лого GTi на решетката на радиатора. Под капака се намира 1.6 литров турбодвигател с мощност 200 к.с., който е съчетан с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Хечбекът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7 секунди, а максималната му скорост е 225 км/ч.



Също така на автосалона в Женева бе представена и луксозна версия под името 208 XY. В нея също си личи работата върху детайлите, като е обърнато особено внимание върху комфорта и изискаността. Концептът притежава разкошен салон и модерна информационно-развлекателна система със сензорен екран. Двигателят на този модел е 1.6 литров с мощност 115 к.с., а скоростната кутия - 6-степенна механична.
Моделът 208 трябва да се появи в продажба през юни. Цените не са обявени, но се очаква да бъдат подобни на тези на 207. Базовата версия дори може да бъде по-евтина, тъй като ще разполага с 1.0 литров бензинов мотор от ново поколение. Минималният обем на мотора при 207 е 1.4 литра.
 

Тагове: peugeot
0 от 500