IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

НАЙ-ГРОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА – AURORA И ANADOL 16

Когато става въпрос за най-красив автомобил, мненията на широката публика може и да се различават, ...

НАЙ-ГРОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА – AURORA И ANADOL 16
Когато става въпрос за най-красив автомобил, мненията на широката публика може и да се различават, но повечето хора определено харесват представените в дадена класация модели. Когато става въпрос за най-грозен автомобил, мненията определено са доста по-разделени.

Къде на шега, къде на истина се правят много опити да бъдат класирани най-грозните автомобили произведени в различни години. Все пак нека не забравяме, че параметрите на красотата и грозотата, когато става въпрос за автомобили, са доста неясни. Наред с това с течение на времето те доста се променят. Вкусовете се променят, те са различни на различните континенти, между отделните страни и дори вътре в отделните страни. Общото между следващите десет автомобили е това, че всеки от тях е бил поне веднаж номиниран за най-грозен автомобил в някоя анкета.
Fiat Multipla
Chrysler PT Cruiser
Renault Fuego
Mercedes-Benz Vaneo
Ssangyong Rodius
Porsche Cayenne
Pontiac Aztec
AMC Gremlin
Skoda 120
Renault Avantime
Докато при горните автомобили чувствата определено са потиворечиви, то следващите два модела могат да бъдат наречени абсолютни шампиони по номинации и по печелене на звание за най-грозен автомобил. Наистина, ако срещнете автомобил като Aurora по пътя, може и кошмари после да сънувате. Той е произведен през 1957 г. от католическия свещеник Алфредо Юлиано, чиято ръка едва ли е била водена от Бога при създаването на това чудовище. За сметка на това обаче, колата предлага други качества - тя е изключително безопасна, както за пътниците, така и за пешеходците. През 1957 г. въобще не е било прието пътуващите в автомобила да бъдат връзвани с колани, да не говорим за брони пълни с пяна, специална рама за защита при преобръщане, телескопичен лост за скоростите, който защитава тялото на водача при преобръщане и други подобни чудесии. Двигателят можел да бъде от Chrysler, Cadillac или Lincoln, рамата е на Buick. Всичко това обаче не спасило Aurora Motor Company, която фалирала скоро след появата си. Все пак и до днес се е запазила една Aurora, или по-точно тя е възстановена от британеца Анди Саундерс (на снимката).
Сред шампионите в класацията грозен автомобил много често попада и турското произведение Otosan Anadol 16, произвеждан в началото на 80-те години на миналия век. Това е някакъв ъгловат предмет на колела, който днес може да бъде оценен само от индивид с определено неортодоксална естетика или от колекционер на куриози с колела. Интересно е да се знае, че каросерията на произвеждания между 1981 и 1983 г автомобил е от .... ламинат. Седанът е дълъг цели 4.5 метра, задвижвани са задните колала, двигателят е на Ford и има обем 1.6 литра и мощност 70 к.с., а максималният му въртящ момент е 113 Nm. Автомобилът е бил лек, заради каросерията от ламинат - 950 кг, като ускорението от 0 до 100 км/час е за 16.3 секунди, а максималната му скорост 145 км/час.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Асен ( преди 9 години )
    Не разбирам защо Vaneo и Cayenne са в тази класация. Те са хубави коли и няма логика да са тук.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    night_pz ( преди 12 години )
    ЕЕЕ Рено Фуего Турбо си е класика, не може така да е в тези класации! Нищо че е образеца за москвич алеко :)
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Izvestniqt ( преди 14 години )
    Това са пълни глупости и редактора на тази статия или е супер ограничен или си избива комплексите.Ако Renault Avantime или Porsche Cayenne могат да бъдат наречени грозни, то тогава Ауди Q7 или А8 какви трябва да са.