IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска Polo BlueGT

Машината е снабдена със система за активно управление на цилиндрите

Volkswagen пуска Polo BlueGT

Volkswagen използва изложението в Женева да покаже и модела си Polo BlueGT. Това е първият автомобил на компанията, който е снабден със система за активно управление на цилиндрите (ACT).



Под капака на хечбека е върховият двигател EA211 от новата линия на VW. Той е бензинов TSI с обем 1.4 литра и е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двойно сцепление. Благодарение на тази комбинация машината ускорява от 0 до 100 кг. само за 7.9 сек, а маскималната му скорост достига 210 км/ч.



В същото време разходът на гориво е 4.5 л/100, а изхвърлените във въздуха вредни емисии СО2 – 105 г/км. Ако автомобилът бъде снабден с 6-степенна ръчна скоростна кутия, показателите не се променят кой знае колко – 4.7 л/100 км и 108 г/км СО2.



Освен това Polo BlueGT е получил 17-инчови джанти от лека сплав, нови изпускателна система с 2 тръби, нови задни спойлер и броня, модифицирани дневни светлини и фарове против мъгла. А също така и черна радиаторна решетка, както и боядисани в същия цвят огледала.

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    papaBenediktXVI ( преди 12 години )
    Alfa Mito Q. e kolata,slaga tova Polo v djob4eto si,a ve4e e na godinki!
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    iosko ( преди 12 години )
    Това ПОЛО ще е на такава цена,че ще се превърне в рядко купувана екзотика.Но за да е екзотика,не трябваше да е с дизайна на обикновено банално Поло.За тези пари ще караш дизелов кола в по-горния клас с добро оборудване.За мен тази кола е безмислена.
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Поредната високотехнологична и излишно сложна въшка на Фолксваген, която с фалшивите си каталожни данни да прецака клиентите и да ги одруса за резервни части.А м/у другото наскоро погледнах най-новото Поло отвътре...малеййй страх.Таблото на нашенските Грейт Уол е от по-качествени материали заклевам се.
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нещо измислено преди 24 години,но сега приложено.И като ги знам какви са в Групата,това ще е повод за много сервизни акции.Ако искат нисък разход и добра динамика,да бяха се спрели на дизел.Сто пъти по-добре.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    това "автоматична скоростна кутия с двойно сцепление" уби всичко детско в мен. какво е това активно управление в малък двигател изобщо не разбрах.