IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Megane RS обича Формула 1

Renault копира цветовете на болидите в екстериора на новия спортен хечбек.

Megane RS обича Формула 1

Спортният отдел на френската компания - Renault Sport Technologies представи четири специални модификации на "напомпания" хечбек Renault Megane RS, украсени в цветовете на болидите от Формула 1, които карат в Гран при с двигатели на марката. Автомобилите не са направени по повод наближаващите Великденски празници, а за да бъде ознаменувана 35 -тата годишнина от момента, в който Renault започва участието си в надпреварите от F1.



Четирите тима, които ползват двигатели на Renault са: Red Bull Racing, Lotus, Williams и Caterham. При трансформацията на автомобилите е променен само външния им облик, но технически те са запазили своите характеристики. Както и останалите модели от серията, хечбеците ще имат на борда си двулитров турбо мотор с мощност 265 к.с. С него автомобилът се ускорява от 0 до 100 км/ч. за около 6 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.



Renault няма планове да пуска така оцветени модели на масовия пазар. Шарените Megan RS ще си останат фирмени шоу-кар автомобили и ще бъдат показвани на спортните състезания, организирани от марката през годината.  
Както по-рано ви информирахме Renault пуска и специална лимитирана версия , посветена на началото от сезон 2012 от Формула 1, като експонатите от нея ще се продават по време на Гран при на Австралия след по-малко от две седмици.

Тагове: megane rs
0 от 500