IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ определиха Subaru за №1

Класацията е на Consumer Reports и в нея печелят японските марки

В САЩ определиха Subaru за №1

Изданието Consumer Reports направи класация на производителите на автомобили в САЩ, която тази година се оглавява от Subaru. Рейтингът е съставен след тест-драйв от представители на списанието и от допитване до клиентите на различните марки.

Subaru постига общ сбор от 75 т., благодарение на резултатите, показани по време на изпитанията на новите Impreza, Legacy и Outback, към които се добавят високите оценки за надеждност, дадени им от техните собственици.

Любопитното е, че в първата четворка присъстват само японски компании. На второ място е Mazda със 74 т., следват Toyota – 73 и Honda – 72. След тях се нареждат Nissan, Volvo, Hyundai, BMW и Volkswagen, чиито резултати предстои да разберем в априлския брой на Consumer Reports.

Изпитани са общо 275 модела на различните производители, като сериозен спад бележат американците – Ford от 5-о място през миналата година се смъква на 10-о, докато Chrysler е последен – 13-и. Направена е и класация в отделните класове, като там „отличникът” е Toyota, който печели първите места в цели 5 категории.

Най-добрите автомобили по класове според Consumer Reports вижте в галерията със снимки.

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #88
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Скъпите вещи са за богатите, за да се чувстват открояващи се,часовници (стари или нови ръчно направени автоматици), определени марки или модели от тях, са именно търсени, за специална клиентела, дори и за колекционери, които прибират например веднага в гаражите си новозакупени купета в ограничените серии.
  • #87
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Скъпи коли и часовници се купуват за престиж. Как виждате например Абрамович с часовник Ситизен и качен в японска кола? Друга работа е да си купиш S класа на старо и реплика на Патек Филип и после да ревеш, че се чупела много. Японското макар и качествено до някъде все пак е конфекция те задоволяват масите.
  • #86
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Хонда фенка,по-добре не ходи там, където само БТР минават, а там, където Лансер минава-та да ти помогна при закъсване :)
  • #85
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Хонда фенка ( преди 12 години )
    Като казвам закъсала Хонда няма,имам предвид закъсала поради някакъв технически проблем.Иначе при големи преспи е нормално да закъса - все пак е Сивик,не е БТР.:)))
  • #84
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Аз пък често бутам от двора БМВ 1 и викам от улицата помагачи дори, на почистен сняг 1 см сама се заледява под колелата,та бях забравил за задното предаване, че никак го "няма" на хлъзгаво :).
  • #83
    18 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Е, аз тая зима бутах един Сивик в преспите, че закъса във виелицата. Преди него едно Поло, Панда и Шаран обърнаха без проблем на 3 метра път в ширина. В интерес на истината и аз се набутах в една пряспа, та се наложи колеги да ми ударят едно рамо :) Няма такава кола, дето не закъсва, та ако ще и пакистанска да е. Въртял съм на едно място едно време и с Виетнамка - 4х4 и лебедка. Има ли зор, нищо не помага.
  • #82
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Хонда фенка ( преди 12 години )
    Софиянец,изобщо не се занимава с тия любители на немските ***.Само човек,който е карал Хонда ще те разбере.Имам 2 - различен клас и никога досега не съм имала какъвто и да е проблем с тях - нито зиме,нито лете.Прав си,че закъсала Хонда няма.Колите са икономични и супер удобни.Не бих се качила на никаква друга кола.А тия дето си мислят,че карат нещо особено като се перчат със счупените си БМВ-та и Ауиди-та - какво да коментирам....всеки има право на грешно мнение и лош вкус.:)))
  • #81
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Японските коли са с добро съотношение цена - качество, относително надеждни са - дефектират в рамките на нормалното, но качествата им са сериозно преекспонирани. Карам чисто нова японска кола, произведена изцяло в Япония и казвам това от личен опит. Освен това, има изследване на JD Power за надеждност на нови автомобили съвсем отскоро. Намерете го. Ще останете неприятно изненадани. Lexus е на първо място, но това е. Останалите японски производители са с изцяло посредствени резултати.Реклама.
  • #80
    19 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Чучдя се едно. Защо като пиша като анонимен, получавам жълти постове, а иначе не :) Сам си отговори кой злорадства :) Да си забелязал аз да давам оценки на коментари ? И щом Рено се хвали, че е производител номер еди кой си, пак си прави заключенията кой кого е лапнал и кой не може да излезе от дъното на таблиците за надеждност. А кой с какво се е нашил е въпрос, известен на нашилите се.
  • #79
    24 rate up comment 1 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 12 години )
    Я ми припомни кога Рено е лапнал Нисан!?Сигурно колкото Форд бяха лапнали Мазда нали!Ти с това лапане да не работиш на Дунав мост случайно?Това,че нямаш елементарна обща култура по отношение на автомобили и производители е ясно.Вземи поне прочети малко преди да се излагаш следващия път!Знам,че ти е болно и злорадстваш тайно,че си се нашил с някакъв умрял форд,но какво да се прави,сам си виновен.