IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова немска марка дебютира в Женева

Първата кола на Roding Automobile използва двигател BMW

Нова немска марка дебютира в Женева

Германската компания Roding Automobile разпространи официални снимки на своя свръхлек спортен автомобил Roadster. Това е нейният първи модел и ще се появи пред публика на изложението в Женева.

На най-големия автосалон в Европа ще бъде показана модификацията Roadster 23, която ще излезе и в серийно производство. Германците планират да пуснат 23 машини от тази версия, която се отличава с леко си шаси, направено от алуминий и въглеродни нишки.

Купето е изграено от плексиглас, а покривът може да се сваля. Благодарение на леките материали, използвани за направата на автомобила, Roadster 23 тежи едва 950 кг.

Автомобилът е снабден с 6-цилиндров турбо-двигател на BMW с мощност 320 к.с. и 450 Нм. Той е 3.0-литров редови с шест цилиндъра и позволява ускорение от място до 100 км/час за 3.9 сек. Ускорението 80-120 км/час (на пета предавка) отнема 4.0 секунди, а средното потребление на гориво е само 8.2 литра на 100 км. Скоростната кутия е 6-степенна механична. Задвижването е на задната ос.

0 от 500