IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Maserati GranTurismo Sport

Заменя най-продаваният модел на марката.

Това е новото Maserati GranTurismo Sport


Maserati показа първите изображения на новия GranTurismo Sport, чиято премиера ще се състои в началото на март в Женева. Автомобилът ще замени на пазара най-продавания модел на Maserati - GranTurismo S.

Ще поясним, че Maserati GranTurismo Sport е нещо като модернизирана версия на познатия GranTurismo S или по-скоро купе версия на представения през миналата година GranTurismo Convertible Sport, но италианците са му сложили ново име и го представят като нов модел.

Основните оптични разлики между познатия GranTurismo S и новия GranTurismo Sport се изразяват в новата предна броня, с по-големи отвори за охлаждане на двигателя и спирачките, новите челни светлини с LED секция и новите задни светлини. В салона пък се очакват нови седалки и нов волан.

Maserati GranTurismo Sport използва 4.7-литровия V8 двигател на компанията, който в случая генерира 466 к.с. Все още няма точна информация за динамичните характеристики, но можем да очакваме ускорение от място до 100 км/час за по-малко от пет секунди и максимална скорост на движение - 300 км/час.

Двигателят може да се куплира с два вида трансмисия - ръчна с шест степени или автоматична със същия брой предавки и лостчета за смяна от волана.

Повече за модела ще разберем при откриването на автосалон Женева 2012.

0 от 500