IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моят автомобил е моята крепост!

Швед прекара два месеца в затрупана от сняг кола. Оцеля!

Моят автомобил е моята крепост!


45-годишен швед, прекарал цели два месеца в затрупан от сняг автомобил, беше намерен жив. Мъжът попаднал в снежния капан на 19 декември, след като автомобилът му затънал в снежна преспа на горски път в северната част на Швеция.

Затрупаната със сняг кола открили случайно туристи, които първоначално решили, че са попаднали на повреден, изоставен автомобил. След като се приближили обаче, видели, че на задната седалка лежи мъж в спален чувал.

45-годишният швед е прекарал тежката зима, ядейки единствено сняг, сочи информацията. Той е оцелял без храна, при температури от под минус 30 градуса по Целзий, благодарение на това, че е изпаднал в нещо като летаргия / зимен сън, обясняват лекарите от болницата, където е приет мъжа. Те допълват, че обикновено човек може да оцелее до около четири седмици без храна.

Мъжът е в сравнително добро състояние, без опасност за живота.





0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ММ ( преди 12 години )
    Тук проблемът не е в храненето и пиенето, макар, че снегът е дестилирана вода, без никакви соли. При такива температури се загива от хипотермия, не от глад! Вижте интериорът на колата как е обледен. Колкото и добре да е защитен или подготвен/кален, има физични закони, тялото му би трябвало да се преохлади за толкова време. Не знам... Има нещо тук...
  • #18
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ехеее и това ли го дават като новина, еми да отидат в Айтос да видят как в в затрупания от сняг Служебния Хюндай и30 миризмата заедно с майка си и баща си от 2 месеца не еизлизали навън. Само че снимките ще са нелециприятни, понеже вътре всичко е осрано. Семейство миризливскови, чакат да се стопи снега, да откраднат от някъде 4 гуми и да свалят корейската каруца от трупчетата и да видят дали ще го запалят най-накрая тоя Хюндай или и тази година миризмата ще бута баща си до работата.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "spored men tova sa gluposti 21 vek sme toq gsm ima da ne povika pomosht"Така е, 21 век сме, време е да се научиш да пишеш.А колкото за смешните ти твърдения за ГСМ-а - изобщо няма да ги коментирам. Всеки ходил из планините на България, страна с доста сериозно покритие, ще ти се изсмее.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    KLASTIKA ( преди 12 години )
    Ако е някоя дърта и огрухана S класа,няма нужда и да ги отваряш.Водата сама ще си премине.А тираджията получава инфаркт,като види какво е причинил на мутрата от Казанлък.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    otvarqsh vratite na kolata za da mine struqta voda prez kolata da ne te buta hahah
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Изпреварваш TIR в дъждовно време, навлизате и двамата в голяма локва и вълната от гумите на TIR-а те бута към мантинелата. Какво правиш?!
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Има нещо невярно в статията.Това не е възможно при -30 градуса, да оцелее 2 месеца и да е в сравнително добро състояние...
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    spored men tova sa gluposti 21 vek sme toq gsm ima da ne povika pomosht
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    :)) Спорът е малко тъпичък ноо....даа, ако изключим всички други обстоятелства...първо ще отслабне и чак тогава ще умре хаха ;) напълно възможно е да отцелееш месец-2 без храна...разбирасе ако имаш вода и не те хване някоя болес преди това... ;)
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Остави един дебел човек без храна да видиш дали ще отслабне преди да умре ;)