IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel се нуждае от нов флагман

Компанията работи още върху спортно купе и луксозен SUV

Opel се нуждае от нов флагман

Opel има нужда от нов автомобил от премиум-класа. Това заяви шефът на компанията Карл-Фридрих Страке. Според него успехът на Insignia (на снимката) е доказал, че Opel може да прави луксозни автомобили и това скоро трябва да бъде затвърдено.

„Убеден съм, че се нуждаем от нов флагман на марката, но в същото време признавам, че ще ни трябва още немалко време, за да успеем да се утвърдим на този нов за нас пазар”, заяви Страке.

Новият луксозен автомобил на Opel ще бъде произведен на платформата Epsilon 2, която ще бъде удължена. Моделът ще бъде снабден не само с традиционните двигатели с вътрешно горене, но ще бъде разработен и в хибридна версия, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Луксозната машина ще излезе на пазара след хечбека Junior/Allegra и кабриото Astra.

Страке добави, че Opel планира да създаде спортно купе и голям SUV, който да може да конкурира BMW X5 и Mercedes M-class. Луксозният кросовър вероятно ще бъде преработена версия на следващото поколение на Buick Enclave.

0 от 500
  • #29
    11 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Ей, Сава, имаш плюсче от мен ( само по едно вече ;) ) А до тоя, дето се прави на Дошо, ще спомена един факт или по-скоро няколко. Опел има две първи места при DEKRA в различни класове - Астра и Инсиния са на първо място. Опел се представя много добре и пред TuV. Опел не ръждясва отдавна ( Астра II) Опел имат много модерна техника ( не си противореча с други постове) - много електронни системи, адаптивно окачване и така нататък. Това, което им липсва, е един по-добър мотор, макар и сегашните да са добри според тия, които карат тия коли. Все пак ще имат такъв през 2014 година. Тя не е далече. GM миналата година е на печалба. Около 8 милиарда долара. Опел е на загуба, но по-малка от 2010 година. GM вече отказва правителствени кредити, което е добър знак за бъдещето. Това, че GM не продаде СААБ на китайците говори само едно има големи планове за бъдещето си, свързани с технологиите, които е разработил и разработва. Виж, Форд направиха огромната грешка да продадат Волво на китайците, а от там и ноу хау. Опел може да не е най-надеждният, най-бързият, най-икономичнит или най-високотехнологичния, но е на едно добро ниво, далеч от слабите автомобилни марки. Няма да споменавам кои, всичко знаят за тях. Но вече и по-слабите марки почнаха да обръщат внимание на качествотои то сериозно. Пример производството на новата Панда, което е съобразено с всички най-модерни тенденции. Да вземем и едно Рено. От автомобил в дъното на класациите, новите им автомобили се оказват много надеждни. Това се дължи на предприетите мерки от Рено преди няколко години за повишаване на контрола при производство. И така нататък, примери много. Тук сте видели един кадет с ръждясали калници и един Ескорт с ръждясала капачка на резервоара и вече са измислили ръждата. Какво да кажем за ръждясали Мерцедеси, които са доста често срещано явление? Дори Мерцедес преди няколко години се принуди да се отрече от 30 годишната гаранция против корозия, защото не можеше да смогне да оправя ръждата на Мерцедесите от края на деветдесетте и началото на това хилядолетие. Така, че Опел има шанс в премиум класа. Обещавам да си купя такъв Опел, ако трябва да избирам между него и някой модел на Мерцедес, БМВ, Ауди или Лексус. :) Сигурен съм, че това ще е много по-добра покупка от гореизброените предвид цитираните от мен факти.
  • #28
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до бавареца ( преди 12 години )
    "предната ми кола бе опел. астра 1.4" хайде сега била опел!Момче ***,нали уж предната ти кола била фиеста и сега си купил нова фиеста..?!?Съвсем оплете конците.
  • #27
    2 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Този с миризмите и линковете вече съвсем се ***.***,не ни пробутвай линкове с анонимните ти лъжи.Доказваш колко си безсилен.Искаме да видим как си чакал с аудитата,как са бягали от теб и другите *** повърни,сач пръдлив.Как за толкова години не направи една снимка,ме *** селска?Ще направиш ама нанай,от казанлъшката *** махала на на татьовото ти аЛуди 80.Твойто си тои,нали знаеш.Няма прошка.
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    35000 са на колегата останалите съм ги минал аз.
  • #25
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Дошка ами аз имам опел на 121000км. и не съм влизал в сервиз.
  • #24
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Opel.... ne blagodarq, ot li4en opit kazvam... ne slu6aite kompleksiranite opeldjii kupuvaite si ka4estvenoto...po-dobre ne6to ot VAG otkolkoto zadraskanata emblema...
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не съм си пил хапчетата извинете ме за долния пост.
  • #22
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До Миризмата ( преди 12 години )
    Ха ха еми съжалавам миризма ама пак не позна, изобщо нямам нищо общо с въпросния баварец, може да питаш редакторите на сайта, упс забравих че ти го знаеш много зобрече сме различни хора, но просто от яд че всички знаят колко си наакан си внушаваш умишлено че всички тука са един и същи човек ха ха ха, много интересна халюцинация пак ти се е явила за А6 и А7. Предполагам че 3 пъти си се насрал докато го измислиш ха ха.А Миризма и срещите, аз не лъжа като теб а давам факти, ФАКТ: Миризливя всеки път бяга от срещи и всеки път обещава че този път ще дойде, уви винаги бяга в рев и сополи, вероятно за това му казват и миризмата, защото все ходи *** от страх ето Факти.: http://***.automedia.bg/news/article_9523.htmlтака, две години се оправдаваше хъката, мъката и сега изведнъж реши преди 20 дни да се оправдаеш, явно за пред останалите хора, които вече разбраха картинката, колко наакан страхливец си, реши да напишеш че няма такава спирка в Бургас!!!! Ето линка с твоето отричане: http://***.automedia.bg/news/article_15533.htmlЯвно разчиташ че в този форум Бургазлии не влизат. ОБАЧЕ, аз веднага ти дадох снимки на спирки на градския транспорт в Бургас, да се гледа последната снимка НАТЪРТВАМ снимката най-отдоло: http://burgasbus.piczo.com/?g=52272396&cr=5След това ти дадох и списък от общината със всички спирки отдадени на концесия от Община Бургас, въпросната несъществуваща според теб спирка е под номер 79 ето фактите: http://***.burgas.bg/bg/info/index/316#info_3242Сега и да хъка и да мъка ***, *** на баща си в гетото, тука не минават. Тука стана ясно че си страхлив и много лъжеш. Хайде сега бегай в 80-ката на Дошо/другата личност която живее в главата ти/ и докато си представяш че те *** му се оплачи, че вече и в Аутомедия разбраха че си наакан страхлив ***. И после пак ела да разправяш кой лъже за срещи, спирки и т.н. ТИ ВЕЧЕ СИ ДОКАЗАНО СТРАХЛИВ МИРИЗЛИВ И ЛЪЖЛИВ *** ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД. Ф А К Т !!!!
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Бъчвар, първият луксозен автомобил на ауди не е на правен през 90-те, а много по рано, още баба ти и бащати не са били родени когато хорх (ауто юнион) е правил лимузини. Нека опел пуска нови модели аз не виждам нищо лошо в това. Напротив, повече конглокенция по добре за клиентите. Баварец, стига бе хлапе! Един Дошо във форума стига! Втори *** не трябва защото вече става като форум на някое заведение с умствено изостанали.
  • #20
    12 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    предната ми кола бе опел. астра 1.4 екотек. гореше 8 и малко в софия. на онези задръствания а не на сегашните. и също към 8 със 160 по магистралата. мисля че е добър разход. само дето скъсах ремък но май бе от немърливост на един майстор. иначе нищо не съм сменял. а имам един френд с пасат 2008ма 2.0тди всички екстри и DSG. два пъти го сменя това DSG. с 2ра ръка че новото било 15к лв. и оня ден ми каза че май друго трябва да купува. отношението му към VW е дошо на квадрат.