IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново "народен автомобил"

VW подготвя бюджетна кола, която ще е по-евтина от Up!

Volkswagen отново

Volkswagen възнамерява да конструира нов модел, който да струва по-малко от наскоро лансирания Up!. Дали най-големият немски автопроизводител ще оправдае репутацията си от далечното минало на „народен автомобил“ ще покаже времето, но идеята е в неговата гама да има бюджетна кола. Според предварителната информация евтиният VW ще струва с около 20% по-малко от настоящия най-достъпен модел на Volkswagen - Up!. Това означава, че бъдещото возило би трябвало да се предлага за около 7500-8000 евро.

С бюджетното си возило VW ще атакува пазарите на развиващите се страни и основно Китай и Индия. Проектирането и дизайнът на модела трябваше да са плод на съвместната работа на немците с японската компания Suzuki. Двете марки си партнираха, но неотдавна скъсаха взаимоотношенията си, след което изпълнението по договорите за създаването и производството на колата бяха отложени. С проектът за бюджетното возило VW се занимава бившият шеф от Opel Ханс Демант. Първите планове за реализацията, разработени от Демант би трябвало да се появят през есента на тази година. Ако се премине към изпълнение, то ще са нужни няколко години докато моделът бъде качен на конвейра.

Както стана известно четиривратата версия на Up! Ще се продава на европейските пазари за около 10300 евро, а двувратата - с 475 евро по-малко.  

 

 

0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    haha до Анонимен ( преди 12 години )
    Баща ти вчера слезе от Москвича, ама иначе много си отворен!
  • #28
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да,не се кланя на автомобили правени от германци, които са символ на социално слабите и на кривогледите... Дори името им е такова,"селска кола".
  • #27
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до doc от @ ( преди 12 години )
    Поне не се кланя на автомобили правени от джапанки, които са символ на социално слабите и на кривогледите..
  • #26
    6 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Tozi e "na4alnik" na 4ista4ite ot komunalni uslugi i targeta mu e da kara vw kostenurka
  • #25
    8 rate up comment 4 rate down comment
    ДО НАЧАЛНИКА ( преди 12 години )
    какви пари -кави аналнивагини ,бе!*** мамин -пари да имате за СЕРВИЗИ И АНАЛНИ ИНЖЕКЦИИ И ПОНЕ СИ СЛАГАЙТЕ ЕДНА ТУБА С 5 ЛИТРА МАСЛО ДА ДОСИПВАТЕ НА ВАГИНЩЕЙН
  • #24
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Началника ( преди 12 години )
    Доше, интересно че ти си последния човек който не разбра, че ФВ е кола за хора с пари - а скъпите марки на групата за хора с много пари. Виж, при тойота работата е ясна - там таргета са хората без пари или тези които искат най-евтиното. Такъв е принципа на пазарната икономика, затова има кисело мляко за 30 ст и кисело мляко за 1.30 лв. Всеки си избира кое му е по джоба и кое ще си купи..
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Не знам за Фолксваген, ама Рено ще правят кола за 3000 евро. Да отгатна - копие на рикша, сглобена в Индия. Тогава тоя Фолксваген ще трябва да е златната каляска на Пепеляшка.
  • #22
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Зигмунд Фройд ( преди 12 години )
    По-евтин от Уп???Триколка???
  • #21
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Така както са ги натоварили на влак директно в някоя леярна да ги стоварват.Що за скраб та да дава луди пари човек за това че били немски.
  • #20
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Като гледам VW Up каква постна тояга е,малкото тапицерия по вратите е от най-евтината мукава,като първата Панда,представям се какво ще е бюджетното му изпълнение.Трябва изобщо да няма тапицерия.