IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley ще усъвършeнства W12

Бъдещият мотор ще е по-мощен. Възможна е поява и на хибридна версия

Bentley ще усъвършeнства W12

В Bentley по традиция всичко е шармантно. Колите на марката изобилстват от лукс, конски сили и са предназначени за хора с много пари. Тенденциия напоследък е снижаване кубатурата на двигателите, за сметка на технологии и системи. VW вече обяви, че се откава от своят W12 за бъдещия Phaeton, но в Bentley мислят точно обратното. Техният 6.0 литров, W12 би-турбо не само остава, но и предстои неговото усъвършенстване.



Техническият директор на британската марка Ролф Фреч обяснява, че предстои  W12 моторът да стане по-мощен, по екологичен и икономичен. За да стане това ще бъдат ползвани технологиите внедрени в новите осемцилиндрови агрегати, които в края на миналата година бяха качени на борда на моделите Continental.



Би-турбо V8 е с обем от 4.0 л и мощност 507 к.с., работещ в тандем с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Той е снабден със система, изключваща четири цилиндъра, когато няма нужда от много мощност, а също и разполага със система "старт/стоп". С тази задвижваща система  Bentley Continental се ускорява от 0 до 100 за около 5 секунди и достига максимално до 290 км/ч.

Ралф Фреч анонсира, че не е изключено ексклузивните автомобили Bentley скоро да се сдобият и с хибридна система. Това, както казва той ще се случи, когато се появят хибриди от нова поколение, защото технологиите на сегашния етап на развитие не удовлетворявали нуждите на марката. В компанията се работи и над дизелов мотор, който се базира на осемцилиндровия 4,2 литров от VW.

0 от 500