IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley e готов с луксозен SUV за Женева

Цената на антомобила ще бъде над 120 000 паунда

Bentley e готов с луксозен SUV за Женева

Кога най-после Bentley ще бъде готов с машина, с която да атакува класа на луксозните SUV-машини? Около този въпрос се спекулира още от миналото лято, когато шефът на компанията Волфганг Дюрхаймер обяви, че се изучава възможността Bentley да създаде подобен автомобил.

С приближаването на изложението в Женева, което е през следващия месец, твърденията за появата на луксозен кросовър с марка Bentley се увеличават непрекъснато.
Според съобщения в английските медии, които се позовават на източници от компанията, автомобилът е напълно готов и ще дебютира в Женева.

Той е построен на платформата PL71, на която са конструирани Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg. Кросовърът е снабден с бензинов, W12 мотор с турбо, но ще се предлага и в хибриден вариант. В него участват разработен съвместно с Audi двигател V8, който е комбиниран с електромотор, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа.


Очаква се цената на машината да бъде около 120 000 паунда (143 000 евро), като тя ще открие един напълно нов клас на луксозни кросовъри, в който няма да има конкуренция. Такава обаче ще се появи съвсем скоро, защото Lamborghini също подготвя подобна машина. Тя трябва да бъде готова за изложението в Пекин през април.

Тагове: bentley suv
0 от 500