IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru показва Impreza хечбек в Женева

Японците ще доведат на изложението и BRZ

Subaru показва Impreza хечбек в Женева

Японският производител Subaru подготвя две европейски премиери за автосалона в Женева през март. Това са Impreza четвърто поколение във вариант хечбек с 5 врати, както и спортното купе BRZ.

Новата Impreza (на първата снимка) с 5 врати е разработена в концепцията "Преоценка на ценностите, преоценка на класата", категорични са от компанията. Хечбекът ще се предлага с 1.6-литров двигател с мощност 114 к.с. и е снабден със системата Symmetrical All-Wheel Drive (SAWD - Симетрично задвижване на всички колела), която през 2012 г. отбелязва 40 години. SAWD е представена за първи път на модела Subaru Leone Estate Van през 1972 г.

Другата премиера е на показаното още на автосалона в Токио купе BRZ (на втората снимка и в галерията). "Чрез монтиране на Boxer двигателя възможно най-ниско в автомобила, Subaru BRZ е с много нисък център на тежестта - един от най-ниските в света и предлага изключително поведение на пътя", се казва в съобщението на компанията.

Subaru BRZ e съвместен проекта на Subaru и Toyota - купе със задно задвижване. То е същото като Toyota GT 86, с която използват еднакво шаси и еднакъв 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 200 к.с. Засега от Subaru не предвиждат да слагат по-мощен мотор, но той може да се появи на по-късен етап, след намесата на спортното подразделение на компанията - STI.
 

Тагове: subaru impreza brz sawd
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 12 години )
    До бъчваря:точно съм ти изброил моделите и версиите. Иначе съм абсолютно съгласен с теб за фаровете на последните версии на Impreza и BMW 3
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Явно Toyota им влияят зле.
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Абе не знам за версиите, ама оная Импреза с ококорените очички най ме кефеше :) Това е един от малкото случаи, в които харесвам по-стари версии на модели. Обаче с тая малко са се поизложили. Дори предходната ми изглежда по-добре. Много ненужни чупки по фаровете. Не знам каква е тая мода. Последното подобно *** бе новата трета серия на БМВ.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Кико ( преди 12 години )
    Еее, не съм съгласен:Forester фейслифт 2ра версияLegasy/Outback 4/3тa версияImpreza фейслифта на 2ра версияTribeca фейслифВсичко това бе точно през 2004-2008Провери в историята на моделите.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не 2004-2008, а 2001-2005!!!
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 12 години )
    До VTEC:не мога да съм 100% сигурен, но според мен тази тенденция в дизайна им е да задоволят американския потребител.По груби сметки гонят 300 000 продажби в САЩ за 2011 г. Допреди 3-4 години толкова им беше годишното производство. Наблягат на основния си пазар. Там явно им харесват новия дизайн.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Кико ( преди 12 години )
    Съгласен съм, че с дизайна се изложиха. Най-добрите линии в автомобилите им бяха в периода 2004-2008. Оттогава насам пак се залутаха в търсене на характерен облик на марката.
  • #3
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Te на малкия пръст на KIA не могат да се намажат.
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    VTEC ( преди 12 години )
    Ужас, имам чувството, че гледам някой от масовите модели на КИА. Какво им стана на тия хора? Импреза 2 изглежда като изтребител в сравнение със следващите две поколения.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    АВДИ ( преди 12 години )
    Кърти "мифки"!!!!!!!!!!!