IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарската светкавица

Protoscar Lampo3 е елегантен и мощен електромобил

Швейцарската светкавица


От години насам феновете на електромобили следят студиите, които демонстрира швейцарската фирмата Protoscar Lampo. Това, което до момента ги караше да са резервирани към марката бе несъвършения външен вид на концепциите. Новият автомобил, който предстои да бъде показан премиерно на автомобилното изложение в Женева през март, може да промени това.

Той може да е бърз като светкавица! Това е кодирано и в името на автомобила - „Lampo“, което на италиански означава "мълния". Според данните 4,7-метровата „светкавица“, която тежи 1,7 тона, може да се движи с максимална скорост 220 км/ч и да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек. Всичко това става, благодарение на общо 420 Квт, което означава мощност от 550 к.с. и максимален въртящ момент 900 Нм.

Задвижването на Lampo3 е поверено на три електромотора. Двата са зацепени към задния мост и един към предната ос. Въртящият момент към задните колела се преразпределя. Захранването на моторите се осъществява от 360-килограмов пакет литиево-йонни батерии, разположени в централния тунел на пода, чиито капацитет е 32 Квч. Техният жизнен цикъл е оценен на 160 000 км. Зареждането на акумулаторите може да стане по няколко начина. Ако се ползва домашен контакт за пълно възстановяване ще са нужни 12 часа. Бързото зареждане трае само 10 мин. и е достатъчно за изминаване на пробег от 100 км.

За сега Lampo3 е само прототип. Protoscar обаче казва, че е възможно да бъде произведена ограничена серия от него.

Тагове: ft-bh protoscar lampo3
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    Волтрон, аз принципно ценя немските производители. има една проста причина - работил съм в автоиндустрията и сем виждал разликата между немските и да речем френските инженери. а М5 хората от разработката казаха че върти 2 резервоара на Ринг-а без да има и следа от прегряване на някоя система. поста ми долу естествено има и шеговита нотка.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    smoky ( преди 12 години )
    tuii ne6to e grozno.....istinski grozno.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    VOLTRON ( преди 12 години )
    баварец, посочи ми един немски кошник, еле пък БАВАРЕЦ ;D, дето ще издържи 5 минути на прекъсвач при максимално натоварване (не на място!), без да гръмне на първата и да разпърди буталата в радиус?!? хахахаааTesla Roadster минава 120км СЪС СКОРОСТ 200КМ/Ч!http://***.teslamotors.com/jp/node/3859Иначе: 501км с едно зареждане - официално документирано.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    www.mm-bulgaria.com ( преди 12 години )
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    36квч батерии и 420кв мощност. значи на пълна газ ще кара колко - 5минути. браво. после 12ч. зареждане.