IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Hyundai Elantra Coupe

На автомобилното изложение в Чикаго Hyundai представи дългоочакваното ново купе Elantra.

Официално: Hyundai Elantra Coupe

Hyundai Elantra Coupe е базиран на модела, който спечели наградата за кола на годината в Северна Америка. Дизайнът, който следва новата дизайнерска линия на компанията „флуидна скулптура”, също е зает от четиривратата Elantra, но се отличава с допълнителна доза агресивност.

Задвижването на двувратата Elantra е поверено на 1,8-литров, четирицилиндров бензинов двигател, генериращ мощност от 150 к.с. и въртящ момент 177 Нм. Двигателят е същият като на седана, който вече е в продажба. Като трансмисия се предлагат 6-степенна механична или автоматична със същия брой предавки. И с двете трансмисии колата е задоволително икономична. По данни на производителя средният разход на гориво е около 6.0 литра.

Очаква се и гореща версия на Hyundai Elantra Coupe, която ще получи 1.6-литров турбомотор с мощност 204 к.с.

Стандартното оборудване на Elantra Coupe е доста богато, а сред допълнителното присъстват: достъп и стартиране без ключ, 7-инчов сензорен дисплей, навигация, камера за задно виждане, мултимедийна система с Bluetooth, iPod и USB, климатроник, кожени тапицерии и отопление на седалките.

Най-вероятно е Hyundai Elantra Coupe да влезе в продажба през есента на тази година. Според анализаторите на пазара тази версия ще достигне около 20% от продажбите на Elantra. Целта на корейците е в САЩ автомобилът да се пребори с Honda Civic и Kia Forte Koup. Затова и той няма скоро да се появи в Европа.

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тогава остава въпросът защо "първообразът" Пежо не се продава в САЩ, а "копието" да????
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кефи ме, но не и предницата, която е копирана от Пежо. В САЩ продават повече от Европа, защото там не продават първообразът й като дизайн - Пежо, а тук го има.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "Затова и той няма скоро да се появи в Европа. "Нищо ново, САЩ пак полчават по-хубавите модели, купета, а за нас остават имаме i20 и i30, като i20 се прави в Турция!
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Обаче пък вагините стават перфектно за таксита. Затова ОК се набалбукаха с Кадита хахаха
  • #14
    3 rate up comment 8 rate down comment
    AZ ( преди 12 години )
    Е как да го продават у нас?!То за такси не става.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Определено ми харесва.Много добре изглежда.1.6-литров турбомотор с мощност 204 к.с. ще пастне идеално на колата предполагам.Другият ми се струва прекалено слаб.И защо няма да има за Европа?Пак ни *** нещо.Не ми харесва политиката на тези фирми,които пренебрегват един пазар за сметка на друг.Точно поради тази причина колкото и да ми харесват Хюндай през последните 1-2 г. ще имам резерви спрямо тях и едва ли биха ме спечелили,като купувач.Вместо да привличат клиенти,те ги отблъскват.Жалко!
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кучетата си лаят,кервана си върви! http://***.rs-***.bg/news/article/15949/hyundai-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%BE%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Най-разбиращият ( преди 12 години )
    Не става, не е продукт на ФВ Груп.
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти вярваш ли си?Това е важно,да убедиш себе си.Защото тук простия си само ти.В момента в Щатите Елантра е с 1000 долара по-скъпа от Джетата,а има в пъти повече продажби.Защо ли така?Май защото е добра.
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    150к.с. и като знаем какво значи при Хюндай абревиатурата "ГТ". вероятно ще е с ускорение до 100км. над 10 сек. Типично за Корейско ГТ. В Съседната статия, кабриото на Голф ГТ е с ускорение 7 сек. от 0-100км. КонкУренция няма, просто ще е с цена на половина под цената на Голф ГТ и това ще е единственото нещо, заради което ще се продава.