IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви нов Tiguan

SUV-машината ще се появи в три различни варианта

Volkswagen готви нов Tiguan

Volkswagen Tiguan наскоро преживя фейслифт, но въпреки това концернът вече усилено работи по следващото, второ поколение на автомобила. Интересът в този клас е огромен и германците не могат да си позволят никакво изоставане от тенденциите на пазара.

Новото поколение на кросоувъра ще бъде допълнено с това, което според експертите до момента липсваше - спортен дизайн, солидност, икономичност и увеличени габарити. SUV моделът ще се предлага в три различни варианта - стандартен, с удължена база и купе.

Маркетинговият ход с увеличения обем не е нещо ново - него успешно вече го реализираха Nissan и Mitsubishi. Още повече, че в Китай Тiguan се пуска във вариант XL (на снимката горе), който е по-дълъг от обичайния с цели 11 см. С 10 см ще бъде е увеличена новата европейска серия, като това ще помогне за нарастването на колесната база, задните врати ще станат по-широки, а седалките ще бъдат на релса, която ще помага за увеличаване на пространството в багажника. Не е изключено, на по-късен етап да се появи и версия с 3 реда седалки.

Версията Coupe ще прилича на концептуалния модел, показан на изложението в Токио в края на 2011 г.(на снимките в галерията). Що се касае до двигателите, те ще бъдат бензинови с обем между 1.4 и 2.0 литра и дизелови - между 1.6 и 2.0 л.

Следващото поколение на Tiguan ще получи и хибриден агрегат. В него ще бъдат комбинирани бензинов мотор с мощност 115 к.с. и електрически с мощност 88 к.с. Комбинацията ще осигури на кросоувъра запас за 850 км. При това разходът на гориво няма да надхвърля 3 л/100 км, твърдят немците.

Тагове: volkswagen cross coupe
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    хах ( преди 12 години )
    до анонимния долу,защо Фолксваген да е селска?аз като имам Фолксваген Пасат селянин ли ме прави?по тази логика БМВ трябва да е най-селската,защото всеки ***,който не разбира от коли се насочва към тази марка :)
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Последното е писано от кухендер без книжка.На бас!Един единствен тук изпада в шизофреничен оргазъм от селската марка Фолксваген.
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Най-разбиращият ( преди 12 години )
    Поредният победен ход на ФВ Груп. Самото споменаване на името означава галактически престиж. Само неудачник би си купил марка вън от ФВ Груп. Колите са на ФВ Груп и всички останали.
  • #4
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Задницата яко е копирана от японците.
  • #3
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    3/100 щял да харчи хибрида.Колкото и Audi Q5 Hybrid харчи 4/100.На теста харчеше 10.2/100,а Приуса 5.2/100.Германците технологично са в каменната ера.
  • #2
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Иво ( преди 12 години )
    фолксваген готви в нов тиган
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    zadnikbg ( преди 12 години )
    Тази информация е малко стара, имайки в предвид, че в АутоБилд беше публикувана преди 3-4 седмици.