IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Ferrari представи F1 колата за 2012

От тима се надяват на силно начало. Дизайнът на болида бе разкритикуван

Официално: Ferrari представи F1 колата за 2012


След като се наложи да отмени церемонията по откриваното на болида, заради обилния сняг на Маранело, Скудерията направи кратко представяне на интернет сайта на тима. Основно действащо лице беше шефът на отбора Стефано Доменикали. Видео обръщение направи и Лука ди Монтедземоло, а покривалото над новия болид вдигнаха Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

От Ferrari декларираха по-радикален подход към колата, в сравнение с отминалите няколко сезона. Те обясниха, че новият болид е плод на много работа във фабриката под ръководството на новия технически директор Пат Фрай.

Шефът на тима Стефано Доменикали заяви, че след трудния сезон 2011, се надява промените направени зад кулисите да доведат до незабавни резултати и да имат силен старт. "Сигурен съм, че нашата кола ще печели от самото начало", каза той. "Ние сме научили много уроци от миналото, и знаем как се взимат трудни решения, но съм сигурен, че всички наши усилия ще бъдат представени от тази кола."


Във външния вид на новото Ferrari наистина се забелязват крайности в дизайна при някои елементи. Носът на колата изглежда много агресивно, като при проектирането му инженерите са се съобразили с новите изисквания в регламента. Всъщност, мнозина направиха аналогия със „смехотворния“ нос на Caterham и го подложиха на критика.

Доменикали обясни, че в колата има "много новости", но промените не съдържат нещо революционно, в сравнение с колата от 2011. „Имаме много новости по отношение на механиката, които са рефлектирали на формата на автомобила", каза той.

Медиите в Италия обаче не възприеха дизайна на колата и в един глас обявиха, че това е „едно от най-грозните Ferrari-та досега“, допълвайки: „Да се надяваме поне, че ще е много бързо!“



Доменикали отдаде заслуженото внимание и на пилотите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, като разкри, че Ferrari са направили „голяма сделка“ и са удължили договора с един от основните си спонсори Santander до края на 2017 година.

Натрупалия сняг на Фиорано, който стана причина за отмяната на представянето ще промени плановете колата да излезе на първия си шейкдаун. Не е ясно дали преди тестовете на Херес, след 4 дни, тя ще бъде изпробвана на домашното трасе.

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 12 години )
    Ако Алонсо е *** и аз искам ;))Нека съм *** двукратен световен шампион и да взимам годишно 43 млн. евро, а па вие си бъдете бели ;D;D;D
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    @pero, отговорих на коментара, че Алонсо е мизерен ***. От тая гледна точка Маса не остава назад , защото пак може да го оприличим на ***. Обаче аз изобщо не смятам, че може да ги обиждаме така - по цвят на кожата. Тогава какъв е Хамилтън?
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    pero, 6to ne se krasti6 PEDO,po 6te ti otiva.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    pero ( преди 12 години )
    Маса не оставал назад но "бъчварят" не знаел защо го държат :-)))))). Маса остана яко назад и именно затова никой не знае защо го държат. Човече, леко с ракията.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Маса не остава назад, споко. Не знам, защо го държат още, Кара понякога, но не е за Ферари. Ако бе в друг отбор, отдавна да е прекратил кариерата си. Алонсо е един от най-добрите пилоти за всички времена. Това, че Ферари не може да му осигури автомобил - победител, е друг въпрос.
  • #6
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    da toq alonso kade go domuknaha toq *** mizeren
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Като верен фен ферарист съм напълно съгласен с мението на италянските медии- едно от най-грозните Ferrari-та досега, допълвайки: Да се надяваме поне, че ще е много бързо! ...хаха :)))
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Не знам за вас, но на мен ми харесва. Все пак това е състезателна кола, та била тя и Ферари. Най-сетне свеж полъх. Още по-свежарска е рекламата на носа - "Kaspersky" :) Руснаците имат пръст и тук. Ето ви едно обяснение за ръбатия нос. Братушката си ги обича тия форми а ла Нива.
  • #3
    5 rate up comment 13 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    абе можеше да работи и пакета без такава грозна чупка в предницата. все нещо можеше да заоблят . жабвари. все едно сме 70те години.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Начи хубаво, че няма да ти я продават а ? То да работи аеродинамичния пакет пък грозен хубав, важното е кой пресича 1ви финалната линия. Само да разкарат тоя Алонсо,че мн ме дразни.