IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XF с награда от Business Car

Седанът е най-подходящ за топ-мениджърите

Jaguar XF с награда от Business Car

Новият Jaguar XF утвърди позицията си на най-популярният модел на марката не само в България, но и в цял свят. Британският автомобил получи наградата на читателите на списанието Business Car - "Най-подходящ автомобил за топ-мениджърите".

Според главния редактор на изданието - Пол Бейкър, и през следващата година XF ще се бори за отличието, тъй като получи нов 2.2-литров двигател и това допълнително повиши интереса към него. Новият агрегат, за който Automedia вече писа, е с мощност от 163 к.с. Той е разположен надлъжно, получил е турбо-компресор с водно охлаждане, бутала с намалено триене, нови инжектори и колянов вал. Нова е и интелигентната start/stop система, която намалява разхода до 5,4 л/100 км. и само 149 г/км CO2 емисии. Благодарение на 8-степенната автоматична трансмисия автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,8 сек. Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 225 км/ч.

Тагове: jaguar xf
0 от 500
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Надежден Форд не ненадеждно Алуди с пренадута цена
  • #17
    4 rate up comment 7 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Дабе добре на платформата на Американски форд е но е форд..
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ама Алудитата се бутат.А те под тенекиите са еднакви с непремиум марките от ВАГ.Тогава кое ги прави премиум?Кожените салони?Разбирам да бяха надеждни автомобили да имаат някакви други качества освен изпънат интериор да кажеш, че са нещо повече а те не са.Просто едни нисконадеждни *** с неоправдани цени.
  • #15
    12 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    speedart, колега, моля те замълчи, че ще напишеш голяма глупост и някой по-злобен от мен ще те осмее.XF е базиран на силно модифицирана платформа на предния модел S-Type, която е близка и до спортното купе XK, но е значително удължена. Двигателите са разположени надлъжно (почти всички платформи предно предаване са напречно, вкл. Форд).
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Общо имат двигателите. Ford произвеждат дизеловите двигатели за Jaguar и Land Rover, включително 3.0 дизел 275 коня и новия 4.4 литров V8. Те, обаче, не се слагат в никой Форд. 2.2 литровия дизел, обаче, се слага в Мондео (200 коня).
  • #13
    3 rate up comment 9 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Това че е с задно предаване няма никакво значение за платформата..
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Абе вие осмисляте ли какво изобщо пишете?!Платформата на XF няма нищо общо с Mondeo.Та едното е задно, другото предно предаване! Дори нищо друго да не ви е ясно за отношенията между марките, тоя факт трябва да ви говори нещо.
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    speedart до Дошо ( преди 12 години )
    Да де ама те не се бутат там...
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До Дошо ( преди 12 години )
    Миризма преди да коментираш колите, виж дали баща ти успя да запали стария Хюндай, че от сутринта виси под колата с горелката и подгрява. После стегни сезала с който си вързал килотите, че са се изхлузили до земята от тежеста на *** и пак разкажи колко страхливо бягаш и как като бягаш от страх успяваш да достигнеш дебит от 50 кила *** в минута. И като минеш тези процедури ела да споменеш нещо за Ягуара, естествено какво си сънувал за него, защото никога няма да имаш възможност да се качиш.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Това на снимката е много по-кола от всяко дефектно Алуди.Щом не е вседоказан трошлак и машина за печалба от резервни части значи е добър автомобил и заслужава признание.А да те питам бизнес класа ли е Сеат Ексео или Шкода Супърб тогава?