fallback

Volkswagen оспорва лидерството на GM

GM не взима оспорването на сериозно.

Неотдавна бе обявено, че на база отчетените общи продажби GM е производител номер едно в световен мащаб за 2011 година. Volkswagen, обаче оспорва бройката за продажби, подадена от GM, заявявайки, че техните данни са „толкава гъвкави, колкото и гумите на автомобилите им“. От Volkswagen твърдят, че в публикуваните от GM 9,03 милиона продажби са включени приблизително 2,5 милиона автомобили, които са произведени от китайски производители, визирайки предприятия, в които концерна е с миноритарен дял, като SAIC (участва с 49%) и Liuzhou Wuling (44% са на GM).Ако бъдат извадени автомобилите, произведени от тези компании, то тогава GM се срива на четвърто място в класацията. При това положение Volkswagen (с 8.16 милиона продажби) става на първо място, следван от Renault-Nissan (с 8,03 милиона) и Toyota (със 7,95 милиона). Ако класацията бъде преработена GM би превъзхождал с много малко Hyundai-Kia (с 6,53 милиона), който е на пета позиция.Volkswagen поведе агресивна политика с цел да бъде най-крупния автомобилен производител в света и не крие амбициите си. Немската компания обяви, че според техния план „Стратегия 2018“ има намерение през следващите пет години да инвестира 51,6 милиарда евро за постигане на целта - да продава по 10 милиона автомобила годишно.Интересното е, че в данните подадени от Volkswagen за 2011 г. са включени около 2,25 милиона автомобила, реализирани от предприятията Automotive Shanghai Volkswagen (VW притежава максимално допустимия 50%-ов дял, позволен от китайското законодателство) и FAW (в което Volkswagen притежава само 40% от акциите).Очевидно GM не се притеснява особено от създалата се ситуация, защото говорителят Джим Кейн заявява пред „Wall Street Journal“, че те искат "да бъдат най-добрите и не е задължително да са най-големите". "Ако бяхме обявили планове за световно господство, може би щяхме да се заяждаме с нашите конкуренти. Това обаче ще отклони нашия фокус от клиентите", добавя той.

Тагове:
fallback
  • #34
    жоро ( преди 12 години )
    До 11W , евала колега незнам от де си го изровил това ама направо изтепа рибата,заболя *** стомаха от хил : )))
  • #33
    Анонимен ( преди 12 години )
    Защо дъпжите статиите с ВАГ по 100 години . Махайте ги на време стига дразнете хората . Толкова ли няма други фирми в света само немски ли има .
  • #32
    11w ( преди 12 години )
    Ето един линк който ще направи петъчния ден по-забавен :)http://ipernik.blogspot.com/2007/11/blog-post_8478.htmlп.с.не се палете толкова много с разни теми за и против дадена марка.Все пак всичко е въпрос на цена и лични предпочитания!!!Хубав уикенд форумци!
  • #31
    Анонимен ( преди 12 години )
    Моите уважения, но в случая ФВ не са прави. Хубаво е че се стремят да са лидер в производството на автомобили и да са номер 1, но нека това не става на всяка цена.Едните имат производство в Китай и го включват в общата продукция, другите също. Не виждам какви са в случая претенциите на ФВ? Малко преиграват ми се струва в случая.
  • #30
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошко не се нерви, щом в махалата ти не са чули за "голф класа" това значи ли, че и по света не са!? Голф се пише дошко
  • #29
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***,аз не съм Доше,ама ще ти отговоря щото ми писна да ти чета глупостите, които непрекъснато ръсиш.Как се казва Голга в Америка мен най-малко ме засяга. Тук, ако си забелязал не е Америка и никой не гледа кое как там се казва. Голф клас в автомобилите няма. Запомни го и спри да се излагаш. Този измислен клас го има само в тъпите голфаджийски кратуни.Но хайде, виждам, че си *** и упорит, кажи ни ти на нас що е то Голф клас. Има хечбек клас. По какво се различава Голф класа от хечбека?
  • #28
    Анонимен ( преди 12 години )
    Топ геар казвали голг клас, не съм ги чувал.Твоето мнение срещу моето. Със сигурност тази глупости Голф клас са си я измислили германците и те си я казват.Това е просто смешно.http://bg.hicow.com/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84/%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84/taylormade-adidas-2159442.html
  • #27
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доше, в америка голф се наерича рабит и е много ясно, че ще ти излязът сайтове за голф, *** как се работи с гугъл, ще се окаже сложна работа за теб.
  • #26
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ето за тези които не вярват,че има Голф клас.Убедете се сами:http://bg.hicow.com/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84/%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84/taylormade-adidas-2159442.html
  • #25
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доше, неподправен *** си! Ако си гледал топ гиър (британци ако не знаеш) там споменават голф класа, ако си чел амс и АБ също. Значи Великобритания и Германия със сигурност го ползват. Аз съм бил на почивка в Италия и докато се разхождаме из Рим гледаш как продават втора ръка фиатчета ефтинко, като влезеш да разпитваш ти казват бест кар ин голф клас:)). Доше, само ти не си разбрал, че компактния клас е известен като голф клас. Трябва да не си излизал от село, за да не го знаеш.
fallback
Последни