IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци напомпаха Volvo S60

Машината е направена на базата на T6 R-Design

Австралийци напомпаха Volvo S60

Австралийското подразделение на Volvo показа „напомпана” версия на седана S60, която ще се продава в ограничена серия от 50 екземпляра.

Автомобилът е построен на базата на аналогичен концептуален модел, а пускането му в серия е заради голямото количество молби от страна на клиенти на шведската компания. Той обаче ще се продава единствето в Австралия.

„Напомпаното” S60 e разработено от производителя заедно с тунинг-ателието Heico Sportiv и отборът Polestar за участие в шампионата на Скандинавия за туристически автомобили (STCC). Машината е направена на базата на модификацията T6 R-Design и е снабдена с 3.0-литров двигател с турбо, който благодарение на препрограмирането на блока на мотора има с 25 к.с повече от оригинала. Сега неговата мощност е 330 к.с., а въртящият момент 480 Нм. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 5.8 сек., което е с 0.3 сек. по-бързо от стандартния седан.

Освен това „напомпаното” Volvo S60 има спортно окачване, което го снижава с 15 мм, заден дифузьор, нова изпускателна система и 19-инчови джанти. Всичко това е дело на ателието Heico Sportiv.
 

0 от 500