IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фото-шпионите хванаха новото BMW X5

Моделът трябва да бъде на пазара най-късно до 18 месеца

Фото-шпионите хванаха новото BMW X5

През есента второто поколение на BMW X5 ще навърши 6 години, а това означава, че най-късно догодина трябва да се появи и новата му версия. Баварците работят усилено по нея и това не убегна на папараците, които „уловиха” машината по време на изпитания в Германия.

Ако се съди по снимките, автомобилът ще запази размерите на своя предшественик. Вижда се, че има промени най-вече в радиаторната решетка, но точно какви ще бъдат те, не е ясно заради сериозната маскировка на машината.

Знае се обаче, че новото BMW Х5, което носи кодовото име F15, се разработва на модернизирана платформа на седана 5-Series. Благодарение на използването на леки материали, автомобилът ще свали няколко десетки килограма, което ще го направи по-икономичен и „по-послушен” при управление.

Засега няма подробна информация за двигателите на новия модел, но се очаква BMW да запази линията от 6-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати. Те обаче ще бъдат модернизирани. Остава и версията с V8 мотор, а новината при двигателите е новият 3.0-литров дизел с 3 турбини и мощност от 381 к.с.

Освен това се предвижда и създаването на хибрид, чиито батерии ще могат да бъдат зареждани от обикновената електрическа мрежа. Тук двигателят ще бъде 6-цилиндров, бензинов с мощност 350 к.с., който ще се комбинира с електромотор с мощност 110 к.с. Хибридът ще разполага и с нова 9-степенна автоматична трансмисия.

Тагове: bmw x5
0 от 500