IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маскираният Ferrari F152 бе щракнат на тестове

Моделът ще конкурира Lamborghini Aventador и McLaren MP4-12C (Видео)

Маскираният Ferrari F152 бе щракнат на тестове

Ferrari не много често радва поклонниците на марката с нови модели. Този път обаче феновете могат да бъдат доволни - в Маранело се готви не кой да е модел, а автомобилът, който ще замени представяния през 2006 година - Ferrari 599. Той бе заснет от папараците на излизане от фабриката. Автомобилът носи кодовото име F152 и всички подробности за него засега се крият от италианците.



Силно замаскираната машина прави лека разходка по улиците на Маранело. Камуфлажът и обаче пречи за добиването на ясна представа как ще изглежда този модел. Според специалисти по звука на двигателя може да се предполага, че става въпрос за V12. Такива са и слуховете, които се носят. Според тях новият мотор ще бъде 6.3-литров с мощност 700 к.с. Ferrari 599 е снабден с 6.0-литров агрегат с мощност 620 к.с.

Ако всичко това се окаже вярно, това означава, че новият автомобил ще бъде конкурент на  Lamborghini Aventador и McLaren MP4-12C. Разликата е, че Ferrari не смятат да залагат на използването на въглеродни нишки за направата на купето на машината, тъй като това ще я оскъпи доста и ще заложат на алуминий.

Най-вероятно приемникът на Ferrari 599 ще се появи пред публика на салона в Женева. Там ще бъде представен и концептуален модел на италианците, който ще покаже как ще изглежда наследникът на легендарното купе Ferrari Enzo. Прототипът на този модел вече бе забелязан на тестове в Италия.

Освен това не е изключено съвсем скоро да видим и хибридно Ferrari. Още повече, че наскоро генералният директор на компанията Амедео Фелиса потвърди за разработването на такъв проект. И дори каза, че вече се повеждат тестове на автомобили, ползващи подобна технология.

Тагове: ferrari f152
0 от 500