IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От играчка плачка

Сутил отива на съд за нападение над шеф на Lotus. Може да остане зад решетките

От играчка плачка


Бившият пилот на Force India Адриан Сутил и евентуално Люис Хамилтън ще се явят пред съда, заради инцидент в нощен клуб.

Случката е станала в края на април, след Гран При на Китай, когато германецът е нанесъл телесна повреда на Ерик Люкс (съсобственик на Genii и Lotus F1).

29-годишният пилот, който скоро бе рожденик е пробол врата на Люкс с чаша, което е довело до хирургическа операция и 25 шева.

Според докторите нараняванията са на милиметри от жизнено важни нервни възли. Адвокатите на германеца твърдят, че случилото се е било инцидент и не е имало умисъл.

Съдебното дело ще започне до края на този месец и ако Сутил бъде осъден има вероятност да влезе за една година в затвора. Хамилтън, който е близък приятел на Адриан може да бъде привикан като ключов свидетел.

“Подготвени сме”, казва мениджърът на германеца Манфред Цимерман - “Мисля, че всичко ще бъде изчистено и ще бъдем отново във Формула 1".

Швейцарската преса отбелязва, че Сутил би имал проблеми да отиде в Китай за следващото състезание, през април, допълвайки, че случилото се проваля всякакви шансове той да заеме едно от свободните места в Williams през 2012 година.

0 от 500