IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на BMW в САЩ е готов за пускането на X4

Баварците инвестират $900 млн. през следващите 3 години

Заводът на BMW в САЩ е готов за пускането на X4

Новият кросовър на BMW - X4, вече официално е член на семейството на баварския концерн. Един от шефовете на BMW Group Франк-Петер Арндт обяви, че компанията ще инвестира $900 млн. за производството в САЩ, като ще открие още 300 работни места в завота в Спартенбург, Южна Каролина, където ще се сглобява новия модел. Изявлението бе направено по случай слизането от конвейра на двумилионния автомобил BMW, произведен зад оекана.

Очаква се до края на годината в завода в Спартенбург да работят около 7500 души. През миналата година от конвеирите на предприятието слязоха 276 065 автомобила, като 70% от тях бяха продени в други държави.

В Европа BMW Х4 ще се появи в начолото на следващата година, като ще бъде конкурент на Porsche Cajun. В същото време автомобилът ще допълни по-малкия Х3, но на външен вид ще се приближава повече до Х6. Двигателите ще бъдат същите като на Х3. Очкава се и гореща М-версия.

 

Тагове: bmw x4
0 от 500