IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на BMW в САЩ е готов за пускането на X4

Баварците инвестират $900 млн. през следващите 3 години

Заводът на BMW в САЩ е готов за пускането на X4

Новият кросовър на BMW - X4, вече официално е член на семейството на баварския концерн. Един от шефовете на BMW Group Франк-Петер Арндт обяви, че компанията ще инвестира $900 млн. за производството в САЩ, като ще открие още 300 работни места в завота в Спартенбург, Южна Каролина, където ще се сглобява новия модел. Изявлението бе направено по случай слизането от конвейра на двумилионния автомобил BMW, произведен зад оекана.

Очаква се до края на годината в завода в Спартенбург да работят около 7500 души. През миналата година от конвеирите на предприятието слязоха 276 065 автомобила, като 70% от тях бяха продени в други държави.

В Европа BMW Х4 ще се появи в начолото на следващата година, като ще бъде конкурент на Porsche Cajun. В същото време автомобилът ще допълни по-малкия Х3, но на външен вид ще се приближава повече до Х6. Двигателите ще бъдат същите като на Х3. Очкава се и гореща М-версия.

 

Тагове: bmw x4
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ЧиЧоМИтКо ( преди 12 години )
    И аз бих си закупил една. Х3 му се кефят повече Амириканцити.
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до чекора-чек*джията ( преди 12 години )
    мухахахах, трошьота били направили нещо от което копирали баварците мухахаха това беше добър виц, единствените които са толкова западнали и копират японците са китайците... всички други отдавна са ги отписали (като дизайн говорим)...
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Взимам я веднага щом излезе! Х6 ми е много дълга, а в същото време е най-класивата масова кола на пазара така че тази се чака с нетърпение! :)
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Смисълът е колкото повече модели толкова повече продажби. Явно Х6 се продава добре щом са тръгнали да го клонират в по-малък вариант. Навремето Тойота направиха RSC концепция от която е копиран Х6 и маркетинговото проучване тогава показа че икономически смисъл от такъв автомобил няма. Разбира се, това беше през 2001 и оттогава СУВ-тата станаха доста по-популярни, така че нещата явно са се променили.
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Значи се получава следното...Да вземем за пример Астра на Опел...Имаме седан, хечбек с3 и с 5 врати /купе нали няма? Не съм от разбирачите.../. Т.е. един модел в няколко варианта...А при БМВ в случая /не само при тях, но статията е за тях все пак/ ни разправят как изкарват НОВ модел... Явно това ще е насоката на новата политика на автомобилните копании...вместо много варианти- много модели, после ще могат да се хвалят колко високопроизводителни са.Поправете ме, ако греша..
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    ами ( преди 12 години )
    ами много просто - смисъла е същия като х6 спрямо х5, така и Х4 ще бъде купе версията на Х3(е поне така предполагам).
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Имам въпрос, не е заяждане, просто неразбиране.Какъв е смисъла на този автомобил?Да оставим дизайна настрана, но с какво е по- добър от Х3 примерно? Че е по- дълъг с 4 см /примерно/...?Не мисля че е заради дизайна и способностите му, същите могат да бъдат както на Х3, така и на Х5...
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    iliev555 ( преди 12 години )
    priateli ne zabravaite ce tova render ,a badestia x4 ste e dosta po razlicen po otnosenie na eksteriora nai blizo do seriinia model e viziata na autobild za spravka autobild.de priaten den na vsicki
  • #5
    4 rate up comment 17 rate down comment
    49876 ( преди 12 години )
    Тези БМВта са най-чукундурското направление в автомобилостроенето въобще! То бива грозотия, ама това...???
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 12 години )
    Има кой! Х3 си е за по семейни хора, това е по за гъзета :)))