IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM помага на Opel чрез Chevrolet

Американците местят производството на част от моделите си от Корея в Европа

GM помага на Opel чрез Chevrolet

Американският концерн General Motors, който е собственик на Opel,  търси различни варианти да помогне на германската компания. Една от тези мерки е в заводите на Opel в Европа да започне производството на модели на Chevrolet, които сега се правят в Корея.

Ръководството на GM вече води разговори с най-големия профсъюз на работниците в Германия - IG Metall, за да получи неговото одобрение. Подобен ход ще помогне на американците, които ще намалят загубите на дъщерната си компания.

От GM обаче са категорични, че няма да продадат Opel. Главният маркетингов директор на концерна Джоел Евърик бе категоричен, че подобни слухове се разпространяват от големите конкуренти на пазара.

„Ние искаме да възродим един силен Opel и вече взимаме мерки за това – коментира Евърик по време на изложението в Детройт. – Всички слухове, че ще продадем Opel са измислици на нашите конкуренти, и най-вече на VW. Шефът на VW Мартин Винтеркорн неотдавна пусна слух, че GM е предложил Opel на Hyundai и това силно удари по имиджа на Opel".

Тагове: gm chevrolet opel
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Опел Фронтера - каросерията се произвеждаше в САЩ, монтажа се извършваше в Англия вържу шаси и двигател на Исузу.А немците им даваха само табелката и емблемата:)
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Опел търсят под вола теле. Ако имат финансови проблеми, не е нужно да търсят вина другаде освен в своята градинка. Новата Инсигния и Астра са страхотни, Опел се бяха изгубили, но намериха пътя отново. Дано да не излязат от него, заради фалит. Иначе последната вектра и предпоследна Астра, бяха тотално разочарование от към дизан. Точно от там им тръгнаха проблемите от липса на идеи, както казах в момента са на правилния път. А за ФВ и имиджа. Вижте Шкода къде беше при соца и къде е сега по имидж.
  • #2
    4 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То щото Хлопел след Манта, Монца, Кадет D и Сенатор имат някакъв имидж...
  • #1
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Че те ВАГините кога не са искали да съсипят имиджа на чужда компания...