IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Jeep ще прави компактен SUV

Автомобилът ще се появи на пазара догодина.

И Jeep ще прави компактен SUV

Производителят на всъдеходи Jeep ще разработи компактен SUV по подобие на новия Opel Mokka. Той ще се появи догодина и ще ознаменува дебюта на компанията в един от най-бързо развиващите се сегменти на пазара.Това разкри шефът на европейското подразделение на Jeep – Джо Велтри.

По негови думи машината ще бъде построена на платформата на Alfa Romeo Giulietta и ще се предлага както с предно предеване, така и със задвижване към четрите колела. Според Велтри още външният вид на машината ще подсказва, че става дума за „чистокръвен” Jeep, като той ще бъде със стъклен покрив и ще напомня донякъде на популярния Wrangler (на снимката).

Кросовърът ще бъде снабден с двигатели, разработени от Fiat. Това ще се 1.4 и 1.75-литрови бензинови турбомотори и дизели с обем 1.6 и 2.0 литра. Новият модел ще бъде с усилено кормилно управление, Start/Stop система и с активно окачване, което ще му позволява по-сигурно движение с висока скорост. Според Велтри машината ще бъде типичен градски автомобил, но с всъдеходни възможности, които ще бъдат най-високи в класа. Цената му пък ще бъде напълно съпоставима с тази на японските и германски конкуренти.

0 от 500