IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха новото Mondeo

Близнакът на Fusion е част от стратегията One Ford.

Показаха новото Mondeo


След като преди броени дни Ford представи новото поколение на Fusion, в интернет пространството се появиха и първите официални снимки на новия Mondeo.

Още от пръв поглед става ясно, че новото Mondeo е аналогично с представения в Детройт Fusion. Това е така, тъй като моделите са най-новото попълнение от стратегията на американската група „One Ford” за създаване на глобални модели. Казано иначе, конструиране на аналогични модели, с аналогичен дизайн и аналогични двигатели, които се предлагат в Европа, Америка и Азия. Част от програмата One Ford са още Fiesta, Focus и EcoSport.

Към момента от компанията не разкриват подробности за задвижващите агрегати на новото Mondeo. Можем да очакваме обаче, под капака на колата да намерят място 1.6-литровия EcoBoost двигател, генериращ 181 к.с. и 233 Нм, както и 2.0-литровия EcoBoost с 240 к.с. и 340 Нм. При дизелите най-вероятно ще присъстват агрегатите с обем 1.6- и 2.0-литра. Ще има опция и за задвижване към четирите колела.

Очакват се и две хибридни версии, аналогични с тези, които предлага Fusion - Hybrid и Energi. Те са снабдени с комбинация от 2.0-литров двигател и електромотор, генериращ обща мощност от 185 к.с. Версията Energi има възможността да се зарежда от електрическата мрежа и демонстрира среден разход от едва 2.35 л/100 км. Разходът на гориво при Hybrid е 5.0 л/100 км, като според информацията без да включва бензиновия двигател, автомобилът може да развива скорост от 90 км/ч.

Новото Mondeo ще стъпи на пазара в Европа в началото на следващата година.

Тагове: fusion ford mondeo one ford
0 от 500