IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet надникна в бъдещето

Американците представиха в Детройт две концептуални спортни купета

Chevrolet надникна в бъдещето

Компанията Chevrolet се опита да погледне в бъдещето на спортните двуврати купета, като показа два концептуални модела на изложението в Детройт. За направата им са използвани мненията на млади хора от САЩ, които са отговорили на въпроса „Как трябва да изглежда бъдещия спортен автомобил?”

Машините са получили имената Code 130R (на снимката горе) и Tru 140S (на снимката долу). Те предлагат четири места, имат размерите на седан от среден клас и са оборудвани с мултимедийната система Chevrolet MyLink, която може да се свързва с мобилен телефон и предлага достъп до интернет. Автомобилите разчитат на 1.4-литров турбомотор Ecotec с мощност от 150 к.с., който изисква средно по 5.88 л/100 км.

Основното предимство на тези машини е, че ако бъдат пуснати в производство, цената им ще бъде достъпна за масовия потребител – не повече от $20 000, сочи информацията. Разликата в двата прототипа е, че Chevrolet Code 130R ще бъде със задно задвижване, докато Tru 140S - с предно.

Тагове: chevrolet
0 от 500