IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предизвикателството V6 във Формула 1

Renault и Mercedes се подготвят да извадят новите двигатели за тестове.

Предизвикателството V6 във Формула 1


V6 двигателят, който Renault ще използва, съобразно новите правила на Формула 1 за 2014 година ще е готов догодина. Това е почти два сезона преди досегашната генерация от 2,4-литровите V8 мотори да отиде в историята, но мениджърът на F1 дивизията на Renault Жан-Франсоа Гобер счита, че е критично важно бъдещият двигател да e готов за пускане възможно по-скоро.

В момента Renault Sport F1 доставя двигатели за Red Bull, Lotus, Caterham, a от 2012 и за отборът на Williams. 

"Новите V6 агрегати, с които ще започне сезон 2014 са много по-сложни за проектиране и експлоатация, в сравнение със сегашните мотори и ще бъде огромно предизвикателство, да ги направим както трябва", казва Гобер.

"Започваме тестовете с първият ни V6 в средата на 2012 г., след което предстои интензивна програма за усъвършенстване и развитие на всяка част от агрегата, в рамките на разрешените от правилата", допълва той.

Неотдавна от Mercedes също обявиха, че са напреднали с развитието на новия си V6 двигател и имат намерение да чуят гласа му още догодина.

 

0 от 500