IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eterniti Hemera ще дебютира в Пекин

За първата пълна година са планирани 50 продажби, от които 90% в Китай.

Eterniti Hemera ще дебютира в Пекин


Hemera, първият автомобил на Eterniti Motors ще бъде показан на автосалона в Пекин, през пролетта на 2012 година. По своята същност моделът представлява сериозно преработено Porsche Cayenne Turbo S, като идеята е да се превърне в конкурент на очакваните в близко бъдеще кросоувъри на Bentley и Maserati.

Лондонската фирма напредва с тестовата програма и развитието на този „супер SUV с 600 коня“, както го наричат. Дейно участие в програмата има знаменития инженер Алистър Маккуин, който е участвал в създаването на спортния Jaguar XJ220. Тест пилот на Eterniti Hemera пък е бившият пилот от Формула 1 Джони Хърбърт.

"Джони каза, че не е очаквал, че SUV може да се държи толкова добре на картинг писта", споделя Маккуин. "Hemera се държи отлично и отзивчиво на пътя. Сякаш не съм в SUV."

На този етап има три тестови прототипа на модела, като според шефовете на фирмата окончателната спецификация на Hemera е на 80% завършена.

Луксозният кросоувър е изграден върху модернизирано шаси от Porsche Cayenne Turbo S, но има някои съществени разлики с „донора“. В сравнение с него, Hemera е по-ниска, по-широка и има по-нисък център на тежестта.  Задното пространство за краката е удължено с 12 см., чрез преместване на задните седалки, нагоре и назад. Това е рефлектирало на багажника, но както казват от Eterniti, „не вярваме, че колата ще се ползва за товарна“.

Hemera използва 4.8-литров V8 двигател (от Cayenne Turbo S), но моторът е настроен да произвежда мощност от 600-620 к.с. Максималната скорост, която посочват изпитателите е 288 км/час.

Eterniti Hemera ще появи в окончателния си вид на автомобилното изложение в Пекин през април 2012, а в края на следващата година ще влезе в шоурумите, като конкурент на Bentley и Maserati.

За първата пълна година са планирани 50 продажби, от които 90% в Китай, а останалите в Русия, Европа и Близкия изток. Цената ще е над 175 хиляди евро, в зависимост от поръчаните опции.

Тагове: eterniti hemera
0 от 500