IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda MX-5 ще получи 1.3-литров турбо-двигател

Новата версия на машината ще бъде най-леката в историята на марката

Mazda MX-5 ще получи 1.3-литров турбо-двигател


Следващото, четвърто поколение на роудстъра Mazda MX-5 ще получи 1.3-литров, 4-цилиндров бензинов двигател от серията SkyActiv. Той ще бъде снабден с директно впръскване на горивото и турбо система и ще замени сегашните атмосферни 1.8 и 2.0-литрови агрегати, с които се оборудва моделът.

Освен SkyActiv двигател следващата MX-5, ще получи и платформа, от новата линия на Mazda – SkyActiv. MX-5 ще продължи да разчита на задно предаване, като ще разполага с много по-лека механична скоростна кутия, както и с по-усъвършенствана автоматична трансмисия, също SkyActiv.

Те ще позволят допълнително спестяване на гориво. За отбелязване е също, че инженерите на Mazda планират новото поколение на MX-5 да бъде най-лекият роудстър в историята на японската марка.

Очаква се масата на автомобила да бъде намалена с 327 кг и така той да тежи около 850 кг. За сравнение, първият MX-5, появил се на пазара през 1989 г., тежи 955 кг. Новата версия на автомобила ще се появи през 2014 г.

*Изображението е неофициално

 

Тагове: skyactiv mazda mx-5
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    инсталирайте си адблокер във файърфокс и няма да виждате никакви глупави и досадни реклами :)Упех на Мазда , МХ5 е леганда :)
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mahnete ia tazi 6ibana reklama, da vi *** maikata.
  • #4
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Японците знаят как се правят тези работи.Хонда също имат проект за 170-80к.с и тегло под 1Т.какво да се каже освен JAPAN POWER!
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    самурай ( преди 12 години )
    МХ-7 да се чете RX7! Печатна грешка.
  • #2
    19 rate up comment 2 rate down comment
    самурай ( преди 12 години )
    Най-подавания и най-добър роудстър в света е МХ-5. Удоволствието от шофирането на тази машина е невероятно.Ако действително това, което пише в статията се осъществи, то новата МХ-5 ще е баси лудницата. Да приемем, че ще е мощна минимум 150 к.с. то стават 5,7 кг/к.с.Предполагам се досещате за какво става на въпрос при такова съотношение килограм/к.с.!Надявам се също до тогава да изкарат нов ванкелов двигател и да пуснат нова МХ-7 с която за пореден път да сцепят мрака...
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Skyline R34 ( преди 12 години )
    Shte e strahotnoako vsi4ko tova se realizira :)