IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тя идва във Формула 1

Мария де Вилота ще стане първата жена във Формула 1 от две десетилетия насам.

Тя идва във Формула 1


Испанката Мария де Вилота е пред подписване на договор с Lotus Renault GP. Според договора, който предстои да бъде подписан, де Вилота ще е официален резервен пилот на тима от 2012 година.

Новината излезе първо в испанската преса, която цитира 31 годишната мадридчанка:  „Остава само да сложим подписите си“, казва тя.

През август 2011 г. де Вилота имаше възможността да пилотира кола на отбора по време на състезателния уикенд на World Series Renault на пистата Пол Рикар.

Ако испанката стигне до пилотско място в Lotus Renault GP, тя е стане първата жена, с място зад волана от две десетилетия насам.

Мария е дъщеря на Емилио де Вилота, който кара в няколко състезания от Формула1 между 1976 и 82-ра година. Самата тя до момента кара в няколко различни шампионата като Superleague Formula, F3,  Euroseries 3000, както и в някои GT надпревари.

“За сега се надявам да съм “петъчен пилот” или резерва през 2012, докато добия добра подготовка. Смятам да се фокусирам към титулярно място през 2013”, казва тя.

Мария бе на последното състезание в Бразилия, където също е имало разговори за нейното бъдеще в тима. Относно реален договор тя допълва: “Идеята е, че може да избистрим нещата до края на годината или в началото на януари. Тестовата програма ще е много пълна“.

Според Мария има много жени, които могат да карат добре и е важно вратите за останалите да бъдат отворени,  за да докажат, че това не е нещо необикновено.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Освен малки *** ги гони и страха, че жените не са толкова безпомощни, колкото им се иска. Треперете пичове, оказват ви вече, че само с топки не става.Анонимен- накъде отива? Напред майна, напред.
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ne, v mazata....
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    F1 вече и в кухнята ли ще се провежда?
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mai , vi sa malki pi6kite, i se pravite na maje A?
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе кво се косите,залъгали са я да е резерва,едва ли ще се дореди да кара изобщо на състезание! Нека се радва там,сигурно е любовница на някой от шефовете и му е мрънкала да я направи пилот,а оня е отбил номера по тоя начин! ;) Но иначе F1 тръгна на зле като сложиха оня маймуняк Хамилтън,сега и с тая... Формула 1 е спорт за БЕЛИ хора и най-вече МЪЖЕ,винаги е било така и така трябва да бъде! Черните да си играят баскетбола,жените да тренират бягане и т.н.
  • #7
    1 rate up comment 7 rate down comment
    TURBO ( преди 12 години )
    тя па и таа неква дъртачка.. преди всичко треа да си фешън с каквото и да се занимаваш!иначе - да! странно??? освен скиори има и президенти - ***!!!Ф О Р Д - завинаги в сърцата!
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** скиори, жени пилоти във Формула 1 . . . На къде върви този свят!
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    anonimen ( преди 12 години )
    samo da znaete i kakvi smotani Maje 6ofiori ima xaide sega da ne sporim po toia vapros
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Абе то и на теб като ти се скъса копче ревеш, че не можеш си го зашиеш, ама има мъже, които се оправят добре с иглата и конеца. Това трябва да е висша форма на женомразство ли?
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Napulno sum suglasen s nomer 1...tova si e napravo nqkva visha forma na muje-mrazstvo...dai da im pokaem na mujete che i nie mojem! Ama kato ti se spuka gumata sama ne moje da q smensish nali..