IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите двигатели на Honda

Новите агрегати ще осигурят най-голяма икономичност и ефективност за класа си, твърдят японците.

Новите двигатели на Honda


Honda представи новите си двигатели от фамилията "Earth Dreams Technology", с които марката твърди, че ще постигне най-добри показатели по отношение на икономичността, качеството и мощността. 

С тези мотори Honda възнамерява да покрие цялата си гама автомобили, които произвежда. Фамилията включва агрегати с обем: 0.66 л., 1.3 л., 1.5 л., 1.8 л., 2.0 л., 2.4 л. и 3.5 литра.

Всички четирицилиндрови двигатели ще са със DOHC (два вала) и технология за директно впръскване на горивото.

Върхът в гамата е 3.5-литровият V6, който също е с директно впръскване и ще достига максимална мощност от 314 к.с. и максимален въртящ момент 359 Нм.

При дизелите Honda ще намали обема на сегашния 2.2-литров агрегат на 1.6 литра, но ще запази мощността му, благодарение на високо-ефективно турбо и намалено триене на механичните части.

Фамилията двигатели “Earth Dreams Technology” идва в комплект с други иновативни системи. Сред тях е CVT трансмисия, за всяка от категориите – мини, компакт и средноразмерни автомобили, която според  Honda ще доставя огромно удоволствие от шофирането.

В ход е и разработването на електрическа SH-AWD хибридна система, притежаваща два електромотора, разположени на задната ос, чрез които се увеличава икономичността на гориво, а в същото време автомобила запазва комфорта и поведението от задвижването на четирите колела.

Тагове: earth dreams technology
0 от 500