IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е спортното купе на Subaru

Японците разпространиха снимки и информация за Subaru BRZ.

Това е спортното купе на Subaru


След като вчера видяхме Toyota GT 86 (на снимките долу), днес Subaru показа официално и своето купе със задвижване към задните колела - BRZ.

Както знаете този автомобил е обща разработка на Subaru и Toyota и ще се продава с емблемите и на двете японски марки, както и с тази на Scion, но само на пазара в САЩ.

Предишните информации сочеха, че моделът на Toyota - GT 86 ще използва атмосферен агрегат с мощност 200 к.с., а Subaru BRZ ще заложи на турбо версия на същия агрегат, която ще предлага около 300 к.с.

От днешната официална информация обаче става ясно, че под капаците на Subaru BRZ и Toyota GT 86 ще се поставя един и същ атмосферен двигател. Той както вече знаете генерира мощност от 200 к.с. при 7 000 об/мин и максимален въртящ момент от 205 Нм при 6 600 об/мин.

Двигателят е 2.0-литров атмосферен боксер със системата за директно впръскване на горивото D-4S на Toyota. Той ще се куплира с ръчна трансмисия с шест степени или с автоматична със същия брой предавки.

Любопитното е, че съществени разлики не се откриват и при дизайна, който е почти аналогичен при двата спортни автомобила. Аналогични са и размерите - 4,240 мм дължина, 1,300 мм височина, 1,775 мм широчина и 2,570 мм междуосие.

Същото важи и за ниския център на тежестта (475 мм), както и за разпределението на масите между предния и задния мост, което е в съотношение 53 / 47.

Subaru BRZ ще бъде официално представен на автомобилното изложение в Токио, където все пак е възможно да видим и турбо версия на колата.

Очаквайте подробности в близките няколко дни.

Тагове: subaru brz toyota gt 86
0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 21 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    Тоя леген с 200к.с. срещу какви морки ще го изправят? Хюндай Генезис купе от където са откраднали дизайна джапанките е 350к.с. тоя талаш с 200к.с. към коя конглокенция е насочен? Да не се мъчат повече и да закриват проекта и без това е обречен на неуспех.
  • #12
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mного сте прости. Какво и е на колата-това че не е 300 400 коня-*** глупави и прости.... Аман от неграмотници в тоя форум Ще е по-бърза от немски *** с 200-250кс 100% а и по икономична!!!
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тойота се асоциира с хибридните технологии, можеше там да заложат с този автомобил, а за Субару да остане боксеровия двигател, 4х4, агресивен дизайн и повече коне, задължително! А това тук е гаврата на Тойота със Субару!
  • #10
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Поне 4х4 да му бяха сложили, че хората да си знаят, че си купуват Субару. То другото и без това е 1:1 с Тойотата. За мен лично, да имаш 2 такива коли е пълна лудост! После пак ми говорете, как Фолксваген правили еднакви коли. Тук само фаровете са различни и емблемата...
  • #9
    3 rate up comment 23 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    Хайде още едно смотано копие на Хюндай Генезис купе. Японците не разбраха ли че с такъв талаш нямат бъдеще. Като са откраднали дизайна от Хюндай да бяха откраднали и двигателя.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    MERCEDES-BENZ W116 ( преди 12 години )
    Не е лош BRZ,но концепткарът от ЛА изглеждаше по-добре (особено по отношение на задницата).
  • #7
    4 rate up comment 9 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Това не беше ли Тойта...
  • #6
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Очаквайте скоро Субаро като дигитален цветарник.
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ne vizdam nito edna linia na Subaru v tozi avtomobil
  • #4
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А сега кажете фенове как ще разграничите японския спортист Субару от японския тролей Тойота?