IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota FCV-R ще се движи с водород

Toyota подготвя масово производство на автомобили с горивни клетки.

Toyota FCV-R ще се движи с водород


В момента Toyota е лидер на пазара по производство и продажба на хибридни агрегати, задвижвани с гориво и електричество. Със сигурност японската марка ще продължи да играе ключова роля в това отношение и в бъдеще. Неотдавна от компанията намекнаха техните амбиции за нарастване на продажбите до 2020 г. Това обаче не означава, че целите на компанията по отношение на екологичните и „зелени“ возила ще бъдат загърбени.

Миналата седмица се заговори, че до 2015 година Toyota има намерение да пусне в масово производство автомобил задвижван с хидроген (водород) и ето, че приказката се превръща в реалност, след разбулването на Toyota FCV-R Concept, който ще бъде показан на автоизложението в Токио 2011,  в края на месеца.

Потресаващо изглеждащият седан е предвестник на следващата генерация автомобили с горивни клетки, захранвани с водород. Клетките, превръщащи химическия елемент в електроенергия са разположени в долната част на шасито. Това не лишава кабината на FCV-R от пространство и според запознати вътре спокойно може да пътуват четирима възрастни.

Резервоара, в който горивото е под налягане от 70 Мра (700 бара) би трябвало да е достатъчен за изминаване на около 700 км. Повече подробности за  FCV-R се очакват след откриването на изложението в Токио.
 

Тагове: toyota fcv-r
0 от 500
  • #48
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Китайска стомана ( преди 12 години )
    GreatWall отдавна имат такъв модел, но го предлагат само на вътрешния пазар.Тук няма да го видим 1000 бара водород под налягане в 20 литра резервоар това стига за 5 години каране из пустинята Гоби всеки ден Имам съмнение че тази технология таино е изкопирана от китаиците и сега тоиота си обират лаврите
  • #47
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Субарокретен-пеЙнкилеро, не мога да те науча на нещо, мога само да ти помогна да го откриеш в себе си. В случая ти казах да се погледнеш от страни. Не съзнаваш колко си жалък като пишеш с две-три имена и да се оправдаваш като двойкаджия. Проблемът си е изцяло твой, ако щеш и килер му викай:)))
  • #46
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Subarufen o6te li ti durji vlaga hehehehe
  • #45
    6 rate up comment 1 rate down comment
    :))) ( преди 12 години )
    Хората си произвеждат и са номер едно в света, а хейтърите спорят как се пишело пенкилер. :)))
  • #44
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе да ви гембуцат калинките! Хората създават, а тук ми се събрали: разбирачи да обяснят как това НЯМА НАЧИН ДА СТАНЕ, ***, *** и пенкилери!!!! как не ви е срам, баси смешната сбирщина
  • #43
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Котоошу ( преди 12 години )
    Когато им Го набия отзат на Трътки-фенчетата, няма да имат нужда от кола, щот ща изхвърчат като ракета.
  • #42
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Triforce, смени дилъра бе момче!Клатят те за жълти стинки и се излагаш с неподготвените си изказвания тука.Така,че или дилъра или дрогата сменяй! Ако си ги сменил пробвай да отидеш при друг лекар!
  • #41
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 12 години )
    Ей Анонимен поплювко! Я *** да питаш баба си и дядо си едно време като ги е боляла глава ПЕНКИЛЕР ли са ходили да търсят? Накарай ги да ти "изтълкуват" значението на тази "исконна българска дума" да видим какво ще ти кажат, газе отворено такова!Още с млякото по устата, тръгнал на шльокавица компетентни мнения да раздава, да просветлява нас неграмотните! На правопис ще ме учи пъпчив пубер смотан...
  • #40
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до: Triforce ( преди 12 години )
    Ама мноо си *** беее!Как може да си такова кухо парче просто не знам!Значи щом БМВ не могат да направят нещо то другите трябва да се съобразят с това и да не го правят.Баси смешкото.
  • #39
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Хиндербург ( преди 12 години )
    Не съм ракетен инжинер, но поне мога да пиша пенкилер правилно, за разлика от вас. Като чета какви коментари пишете ви съветвам да си останете още дълго в училище. Преди да започнете да ме поучавате какво било правилно и кой какъв е, се погледнете отстрани. Ако имате поне малко мозъчни клетки ще разберете, че сте тотално "***" в момента и няма с какво да оправдаете вашата тотална глупуст.