IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ActiveHybrid 5

В Токио BMW ще направи световната премиера на третия си хибриден модел - ActiveHybrid 5

BMW ActiveHybrid 5

Вече стана ясно, че през декември много от производителите на автомобили ще се опитат да се “надцакват” по време на Токийското автомобилно изложение с най-новите си “зелени” коли. Най-активно през последните дни вижданията си за бъдещето показваха японците.

BMW не остана назад. Баварците обаче са по-реалистични. Световната премиера на седана ActiveHybrid 5 е на модел, който влиза в производство.

От името му става ясно, че е изцяло хибриден модел, като системата за задвижване включва шестцилиндров бензинов двигател, електромотор и литиево-йонен акумулатор с голям капацитет. Това на практика е третия хибриден модел на немския производител.

Комбинацията акумулатор/двигател позволява  BMW ActiveHybrid 5 да прави значителни икономии на гориво, без потребителите да се лишават от забележителните динамични показатели, характерни за марката. Напротив, инженерите са впрегнали междинния въртящ момент, възпроизвеждан от елекромотора, така че ускорението на автомобила да става за по-кратко време.

Мощността на задвижващата система възлиза на 340 к.с. При движение със скорост до 60 км./ч лимузината може да “разчита” само на електродвигателя. Пълно-хибридната система ускорява лимузината от 0 -100 км/ч за 5,9 сек. Средният разход на бензин за 100 км., според  BMW е в рамките на 6,4 - 7,0 литра. Отделно разгледани, бензиновия агрегат е с мощност 306 к.с, а електромотора 55 к.с (40 Квт). Силата от двата двигателя се предава към колелата посредством 8 степенна автоматична скоростна кутия. 

Тагове: bmw activehybrid 5
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Естествено че е, и какво от това? Нито е част от БМВ, нито от Даймлер, нито от ВАГ.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    d22 ( преди 12 години )
    Мамул, ZF е немско публично дружество,специализирано в производството на трансмисии/ и не само това/,както в автомобилостроенето, така и в железопътния транспорт.Но откаде един МАМУЛ щте знае това?
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    То за хибриди май повече се говори отколкото да се купуват. Може и да греша, знам ли, но все пак ще е добре да се види ако има такава статистика колко % от новозакупените коли са хибриди.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Lexus отдавна предлагат такъв GS 450h ! И той е най-доброто на пазара в тоя сегмент.Японците имат най-доброто в хибридните луксозни коли.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Добре че са ZF да разработят автоматична трансмисия с електромотор. Иначе немските "премиуми" щяха да гледат хибридите през крив макарон.
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    biren korem ( преди 12 години )
    bmw i hibrid!????smyah v zalata!na4inanieto shte bude pulen proval.bmw otiva tam,otkudeto Toyota se vrushta
  • #6
    11 rate up comment 4 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Верно е извънземна кола. Купи си такава и ни остави нас да се "мъчим" с БМВ-тата!
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    за бб ( преди 12 години )
    Така ли само в завой я гледай и тука и не ме карай всички тестове да ти показвам, провери си ги сам. Петицата е намачкана където и да я бутне Хюндая:
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Май сам си харесваш коментарите, щото няма кой друг да ти ги хареса. и какво точно е унижението в този клип? Поставени са някакви нереални условия, движение по много тесен завой и едната кола минала с 0,9, другата с 0,94G Много важно! Иначе евала, доста са мислили, за да намерят нещо в което Хюндай да е по-добър от БМВ! Странично натоварване в завой. Просто космическа кола е Хюндай. Вервай ми! ;)
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя немски леген пак ще бъде нагънат от Хюндай както предната петица беше унижена от Хюндай: