IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви конкурент на Mazda MX-5

Машината е най-вече за американския пазар

Alfa Romeo готви конкурент на Mazda MX-5


Компанията Alfa Romeo започна разработка на компактен роудстър, който в моделната гама ще трябва да замени Brera Spider и да се конкурира с Mazda MX-5.

Автомобилът ще бъде конструиран на олекотено шаси, благодарение на което общата маса на роудстъра няма да надвишава 1000 кг. Очакванията са автомобилът да бъде оборудван с четирицилиндров бензинов двигател с обем 1.7-литра и мощност от 150 к.с.

Целта на машината е да стане една от основните причини Alfa Romeo да си възвърне позициите на пазара в САЩ. Идеята на италианската компания е да продава 85 000 машини годишно зад Океана, а общо в света бройката трябва да достигне 500 000.

Първият модел към тази цел ще излезе в края на 2012 г. и това ще бъде малката спортна кола 4C, чийто прототип бе показан на Автосалона в Женева. След него се очакват седана Giulia, който заменя Alfa Romeo 159, както и още една машина от тази клас. Тя ще бъде построена на базата на Chrysler 300C.

Още по темата:

Америка е по-ценна от Европа за Alfa Romeo
Alfa Romeo готви завръщане на паяка

Тагове: pininfarina 2uettottanta
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    batvas ( преди 12 години )
    Нещо не е ред тази новина - 1,7 -150 коня. Няма как да стане при условие , че 1,4 им е 155 к.с в Мито, а същия двигател го има и напомпан до 190 коня (говоря за 1,4), а по -големия му брат 1,75 е във версии 200 и 235 к.с. От къде дойде този 1,7 - 150 коня не ми е ясно, ако искат колата да е 150 коня ще сложат 1,4 - та и аз считам , че новината не е много достоверна
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 12 години )
    Поредната фалшива статия излизаща от клавиатурата на някой пишман журналист! Към момента за мен лично ,няма достоверна новена за тази фирма. Просто положението е повече от плачевно. А великия мениджър Маркионе сложи хикса на 100 годишна история на тази марка. Колкото и да е жестока истината към момента тя е само една АР е дериват на фиат лишен от собствени разработки и това я прави само една хубава история,но не и настояще с бъдеще!
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    night_pz ( преди 12 години )
    Смело заявявам: ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ ДИЗАЙ НА РОУДСТЕР ПРАВЕН НЯКОГА!!! Поне според мен.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    алфист ( преди 12 години )
    няма значение къде се продава даден модел на колатапросто трябва да се продаваалфа има няколко големи проблема1.нямат моделна гама2.нямат мощни(много) мотори3.имат много фенове,които предпочитат стара вместо нова алфа4.предубеждението на купувачитеи т.н.нека я пуснаттогава ще говоримзащото от колко години пускат модели,ама следващата годинажалко,но факт
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Субарувич ( преди 12 години )
    Тия от алфа не разбраха ли че в Америка е важно реномето на марката(степен на снобизъм минимум 7 от 10), каквото те нямат. Ще изтърват питомното - пазара си в Европа, за да гонят дивото - Хамериката. Тъпо, много тъпо. Мирише ми на финансови проблеми.P.S.Много харесвам Алфа, но такива решения ми лазят по нервите. Това е предателство към феновете на марката.
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    MERCEDES-BENZ W116 ( преди 12 години )
    Няма такова нещо като BRERA SPIDER
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    helm ( преди 12 години )
    Нищо лично към алфа, невероятна марка със супер дизайн, но днес видях новата мх-5 ии.. ще трябва доста да поработят, за да я стигнат.
  • #2
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    трудно ще им е на алфа да се мерят с мазда, но нека се пробват .... щом имат желание ;)
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    много фирми се опитваха да направят конглокент на МХ5, за сега никой не успя. да видим тази красота дали ще успее. само с красота не се живее - трябва ниска маса и надежност.