IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1 – промените в имената на отборите са одобрени

Сагата за Lotus приключи. Исканите промени за названията на Renault, Team Lotus и Virgin Racing бяха одобрени от комисарите на срещата в Женева.

F1 – промените в имената на отборите са одобрени

За момента всяка от заинтересованите страни отказва коментар по решенията на комисионерите, тъй като управителното тяло на FIA трябва да ратифицира промените на Съвета след месец. Ясно е само, че исканите промени ще бъдат разрешени. 

Решението от вчера ще ложи край на объркващата ситуация, в която бяха изпаднали два от тимовете, подкрепяни от  Malaysia, задвижвани от  Renault и казващи се Lotus. Също така  Renault вече няма да е собственост на френския производител. Промените слагат край на дългогодишния спор между Group Lotus и Тони Фернандес за правото да използват името Lotus.

От следващия сезон Renault ще носи името на настоящия си спонсор - Lotus. Междувременно Team Lotus променя името си на Caterham (британски производител на спортни автомобили, които наскоро придоби). Това ще е трета промяна на името на легендарната марка, след завръщането и във  Формула 1 през 2010 като Lotus Racing,  после пък  стана Team Lotus....

И накрая - радост за руските производители на „супер коли“ Marussia. Те стават кръстници на досегашния Virgin Racing, чиито основни спонсори и акционери са.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Well ( преди 12 години )
    Спомням си, спомням сиии..Знаменити детски предавания имаше тогава. Но си прави, точно защото не правят аналогия по-малките във форума се чудят за избора на име. В "Маруся" има много повече резон за име на руски *** в F1, отколкото "Върджин"..
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    КБ ( преди 12 години )
    Искам да се возя на Марусяяяя... Някой спомня ли си това анимационно филмче от далечното минало? Явно не, защото като гледам коментарите ви, баща ви явно все още е бил в ташаците на дядо ви xD
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до ааа ( преди 12 години )
    Разбира се, но още не си стигнал до този урок в училище.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Няма по-идиотско име от Маруся. Ще отива на качеството на колите им.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    aaaa ( преди 12 години )
    I daje ne se razbira, Marussia sa akcioneri v Virgin Racing, ili Virgin Racing sa akcioneri v Marussia.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Те стават кръстници на досегашния Virgin Racing, чиито основни спонсори и акционери са.Te takova izrechenie v bylgarskiq ezik nqma!