IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийната Toyota FT-86

В интернет се появиха най-добрите образи на серийната версия на Toyota FT-86.

Серийната Toyota FT-86
Изданието Autocar показва снимка от брошурата на Toyota FT-86, която е претърпяла и леки промени във външния вид благодарение на тунерите от Modellista, които са автори на фабричен тунинг за Toyota.
 
 
От японската фирма не потвърждават автентичността на снимката, но и не я отричат. Външния вид на серийния модел ще се отличава малко от показаната тук кола, като ще има други джанти и леко променени брони. Интериорът е със спортни седалки и бутон за стартиране на двигателя.
 
 
Оборотомерът е с бял циферблат, скоростомерът е черен. В брошурата не са дадени никакви технически данни за автомобила. Серийната версия на Toyota FT-86 ще бъде официално показана през следващия месец на автомобилния салон в Токио. В Европа ще се продава от средата на следващата година.
 
Моделът е вдъхновен от модела със задно предаване Corolla AE86, правен през 80-те години на миналия век. Колата ще бъде с двигател boxer от Subaru, който ще предлага мощност от 200 к.с. комбиниран с механична скоростна кутия с 6 степени. Колата ще има и нов диференциал с ограничено приплъзване.
 
От Toyota казват, че собственото тегло на автомобила ще бъде до 1100 кг. Това е с около 200 кг по-леко от Volkswagen Scirocco, например. Макар цената все още да не е съобщена официално, очакванията са в Европа тя да бъде до около 25 000 евро.
0 от 500