IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модернизираният Nissan GT-R ще е по-бърз

Според главният инженер на проекта, обновеният модел ще премине северния участък от Нюрбургринг за около 7 мин.и 16 сек.

Модернизираният Nissan GT-R ще е по-бърз
Изданието Pistonheads напомня, че суперавтомобила Porsche 911 GT2 RS изминава пистата за 7 минути и 18 секунди, а Chevrolet Corvette ZR1 за 7 минути и 20 секунди.
 
 
Според Кацутоси Мицуно, изпитанията на обновения Nissan GT-R на Нюрбургринг показват, че при всяка обиколка модернизираната версия е с 5 до 8 км/час по-бърза от своя предшественик.
 
На финалната права на пистата автомобилът достига скорост от 296 км/час, което е с 5 км/час повече от предходната модификация.
 
При подобен резултат, модернизирания  GT-R ще измине северната обиколка със 7-8 секунди по-бързо от своя предшественик, който през 2009 регистрира официален резултат от 7 минути и 26 секунди.
 
Обновеният Nissan GT-R е с модернизиран би-турбо двигател с 6 цилиндъра и обем 3.8 литра. Сегашната мощност от 530 к.с. ще бъде повишена до около 560 к.с.
 
Наред с това, Nissan GT-R ще е с ново окачване, променена електроника на трансмисията и нова аеродинамика на дъното на колата. Подготвят се и състезателна версия със задно предаване.
 
От фирмата съобщават, че специалните версии на автомобила с имена Premium Black и Egoist вече ще се продават на всички световни пазари, не само в Япония, както беше досега.
0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    С всяка следваща модификация става все по-бърз, но Аутомедия толкова ги дублира статиите, че човек може да остане с впечатление, че скоро ще почне да те връща във времето GTR-a.
  • #4
    16 rate up comment 8 rate down comment
    reventon ( преди 12 години )
    misleh,4e nqma nakude po-perfekten da stane..
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Ситроенчо ( преди 12 години )
    Важното е, че Нисанчо е щастлив
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Пропуснали са да напишат най-интересния факт за осъвременения модел. Пружините от страната на шофьора са втвърдени с 50 кг, за да е оптимално поведението, когато пилотираш сам (очевидно стараейки се да слезеш под 7.20 на Ринга... :)))
  • #1
    27 rate up comment 7 rate down comment
    Нисанчо ( преди 12 години )
    Мисля, че от всички споменати новости, най-важната е промяната на аеродимаката на дъното на колата. Аеродинамиката е поне толкова важна, колкото мощността, въртящия моменти др. подбни показатели. Или казано по друг начин, благодарение на нея могат да се печелят състезания, дори и автомобилът да е с по-малка мощност от съперниците си. Друата интересна новина е, че готвят GTR със задно предаване. На практика това ще е нов автомобил, съвсем различен от познатия ни. Good luck Godzilla!