IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 VS BMW 1 M Coupe

Видео-Тест на Fifth Gear.

Audi RS3 VS BMW 1 M Coupe

Английското автомобилно предаване Fifth Gear противопостави компактните премиум спортисти Audi RS3 Sportback и BMW 1 M Coupe. Това втория тест на двете коли, който ви представяме тук в AM. Предишният беше организиран от английското издание Autoexpress и представляваше драг надпревара.

Този път става дума за бърза обиколка на писта. Зад волана на BMW 1 M Coupe е Тиф Нийдъл, а зад този на Audi RS3 Sportback - Марк Хигинс (трикратен победител в британския рали-шампионат, преминал за рекордно време прочутото трасе на остров Ман със Subaru Impreza WRX STi ).



Audi RS3 Sportback залага на 2.5-литров 5-цилиндров TFSI двигател с принудително пълнене, познат от моделът TT-RS. Силата му достига 340 к.с. и 450 Нм и гарантира на 1575 килограмовият автомобил, ускорение от място до 100 км/ч. за 4.6 секунди.

Максималната скорост на движение е електронно ограничена на 250 км/ч. Задвижването е към четирите колела - Quattro, а трансмисията е S-tronic със седем степени.

BMW 1 M Coupe използва 3.0-литров би-турбо редови двигател с 6 цилиндъра. Той генерира 335 к.с. и 450 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е механична с 6 степени, а задвижването е към задните колела.

Ускорението на тежащия 1495 килограма автомобил от 0 до 100 км/час отнема 4.9 секунди, а максималната скорост на движение е ограничена електронно до 250 км/час.

Тагове: vs
0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Пак Ауди ...... ( преди 12 години )
    От какво зависи стабилността и сигурността на пътя? Ами от пътната настилка, сцеплението на гумите и настройките на окачването. При 4х4 положението на лед е дори по-лошо от гледна точка на стабилност и сигурност защото и 4-те гуми могат да блокират едновременно! Което означава в канавката при висока скорост! Точно за това при всички читави марки 4х4 се изключва над определена скорост. Но тя няма и истински блокажи. И за какво е тази кола тогава? Явно е само за фукане по светофарите..........
  • #28
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Пак Ауди ...... ( преди 12 години )
    4х4 не подобрява стабилността!!!!!! 4х4 помага да се преодоляват терени където 2 задвижващи колела ще боксуват! И това са терени, които се преодоляват с изключително ниска скорост! демек колата е идеална за българския псевдо елит, който има къщи за милиони до които пътя е козя пътечка. И са на северния склон на планината. Демек има лед и не почистен сняг! За всички останали нормални хора по света БМВ-то дава лукс и качества немислими за Ауди!
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Пак Ауди ...... ( преди 12 години )
    Ето за това говоря всеки път. Ауди прави абсолютно беюмислени модели. По-форсиран мотор но по-тежко. По-бързо на драг но на писта гола вода. И 3 сек. не са някакви си 3 сек. а са мноооооого време! Обаче видиш ли било много по-стабилно на сняг?!?!? Е как ще е по-стабилно, като недозавива ве неграмотници? Егати промитите мозъци понеже има 4х4 значи е по-стабилно отсече БГ специалиста! Няма вариант нещо дето на асфалт е нестабилно на сняг да е супер стабилно!
  • #26
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 12 години )
    bmw e po-dobrata igra4ka, a i e po-guzarsko da ka4i6 kurvolqka v dvuvratka, ne v kombi!!!
  • #25
    10 rate up comment 6 rate down comment
    не плачи, дете! ( преди 12 години )
    Очакван резултат за тези, които знаем за какво става въпрос. Ако искаш спортна кола избираш БМВ, не Ауди. Аудито е за да го спреш пред чалгатеката.
  • #24
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 12 години )
    До бавареца: Еййй, един смислен коментар. Браво! Точно така е положението с моторите. Имаше сравнение на известно издание м/у Е63, РС6 и М5. Там казаха същото за Ауди. Иначе аз лично с две ръце бих избрал БМВ-то!
  • #23
    8 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    за писта по-справедливото ставнение е с Ауди ТТРС
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    www.pstuning.net ( преди 12 години )
    ***.pstuning.net
  • #21
    11 rate up comment 2 rate down comment
    зьцжбнм ( преди 12 години )
    Различни модели - различни характеристики. Всеки потребител сам избира какво търси в дадена кола. Дали сигурността в куатрото на Ауди, или по-спортния нрав на БМВ. А3-ката е по-практичната кола, зимата няма проблем, докато с бавареца ще е веселба. Отделно израза "стани, за да седна" не ме кефи особенно.
  • #20
    11 rate up comment 5 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    Всъщност на кой му пука, всеки ще си купи каквото му харесва, а не кой какво показва на разни писти ... Аз избирам баварчето, визията му е класа над Аудито