IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отново за завръщането на Datsun

Изданието Auto Express съобщава, че Nissan е удължил правата си над Datsun и дори е създал ново лого на марката.

Отново за завръщането на Datsun
През 80-те години на миналия век всички модели на Datsun станаха Nissan, макар тогава Datsun да беше много популярен автомобил, особено в Япония  с малките си модели Seventies 240Z и Sunny.
 
 
Ако Datsun се завърне, това ще бъде като отделна марка в Nissan, с която ще се произвеждат автомобили с по-ниска цена. Нещо като Рено и Дачиа. Първоначално Datsun ще се продава в развиващите се страни, но в зависимост от успеха, може да се появи и в Европа.
 
Новите модели с марката Датсун ще бъдат част от плана „Power88“, според който японците ще пускат по един нов модел на всеки 6 седмици през следващите 6 години.
 
Говорител на Nissan казва: „Гледаме различни възможности да увеличим производството, включително и с пускането на нови марки. Сега подсигуряваме собствеността си над името Datsun. Ако го използваме, това първоначално ще бъде в големи пазари като тези в Китай и Русия“.
 
Дизайнерите в  Nissan вече създадоха концепция на Datsun, четириместен автомобил наречен  Xlink, който е с хибридна система на задвижване с дизелов двигател и електромотор. Спортното купе има привлекателен външен вид и ако има и привлекателна цена, може да стане успешен модел достоен за завръщането на една славна марка като Datsun.  
0 от 500
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    Много умно решение на Нисан.Разширяване на палитрата от продукция,по-евтини модели, стъпване на нови пазари без голям риск,разработването им и след време,ако нещата вървят добре използване на създадената мрежа от шоурумове за по-скъпи модели от групата.Наистина добре са си направили сметката.Русия и Китай имат голям потенциал.Наскоро направиха завод в Бразилия,който ще задоволява целият регион.