IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota работи по нова Supra

Готви няколко спортни модела.

Toyota работи по нова Supra

Япония е на път да върне името си на един от най-големите производители на ултрабързи спортни автомобили. След дълго затишие, първо се появи Nissan GT-R, а след него Lexus LFA.

Сега става ясно, че Honda работи по наследник на NSX, а Toyota подготвя нова Supra. Информацията е на изданието CAR, което твърди, че това е само началото.

Най-големият японски производител Toyota готви цели три нови спортни возила, съобщава английското издание. Първо трябва се появи продуктовата версия на FT-86, след нея се очаква гореща версия на най-малкия Lexus - CT 200h и малко след това - чисто нова Supra.

Информацията е ограничена, но според CAR, новата Supra вече е в процес на разработка и най-вероятно ще използва ултрамощен двигател с принудително пълнене и не голям обем, който ще задвижва задните колела. Автомобилът се окачва през 2014 година.

Освен по горещата версия на хибрида CT 200h, инженерите на Lexus готвят и още една специална версия на LFA. Тя ще получи името Tokyo Edition и ще се отличава с карбонов таван и още редица елементи от въглеродни влакна. Цената й ще бъде с около €40,000 по-висока от тази на "обикновения" LFA.

*На снимката е Toyota FT-HS Concept от 2007 година

0 от 500
  • #35
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гошо до анонимен ( преди 12 години )
    Тая Тойотка не е направена за дълги пътувания.Тя е направена да излезеш с нея и да си търсиш жертви с Ес класи по светофарите.
  • #34
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До "Анонимния&q ( преди 12 години )
    Аве анонимен ако обичаш и ти дай един пример за "сериозни" хора дето "винаги" избират еС класата за своите пътувания!
  • #33
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до "Експерт&quo ( преди 12 години )
    Извинявай ама ти експерт по какво си ? Защо не вземеш да видиш кой купува еС класите и кой купува Лексус ? Или викаш всички трябва да подражаваме на мутрите и политиците ? А може би и ти си един от тия хрантутници ?
  • #32
    6 rate up comment 10 rate down comment
    expert ( преди 12 години )
    "Лексус е бърз, екологичен, по-комфортен, по-луксозен и по-модерен", и аз бих добавил много по-евтин и се продава 3 пъти по слабо от "тролея" S-klasse
  • #31
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Даже и на тях ясно се вижда колко е ниско купето на тойотката. А разполежението е откопирано от детински игрови симулатор. Може би това е причината сериозните хора да избирт винаги S-klasse за свойте пътувания
  • #30
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако имаш още плакати на тойотки можеш да си ги закачиш в детската над леглото и ти пожелавам мокри сънища с тях.
  • #29
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Както се вижда от снимките седалките, лукса и комфорта на S class са като седалки,лукс и комфорт в тролей всравнение с Лексуса.
  • #28
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Задните седалки на Lexus LS 600hhttp://bestcartechnology.com/wp-content/uploads/2011/06/Lexus-LS-600h-interior-design.jpghttp://***.netcarshow.com/lexus/2008-ls_600h_l/800x600/wallpaper_01.htm Ето и S class:http://***.distroauto.com/2011-mercedes-benz-s-class-good-style-in-the-luxury-v12-biturbo-model-with-6-piston-front-calipers-and-4-piston-brake-calipers/2011-mercedes-benz-s-class-rear-seats
  • #27
    7 rate up comment 7 rate down comment
    expert ( преди 12 години )
    S-klasse e висока и тясна само твоята празна кратунка. Ако някога те допуснат във магазина на Лексус се пробвай да седнеш на задната седалка на 600hl. Може би тогава ще ти просветне.
  • #26
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    а не да псуваш кат ненормален само