IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва новото Peugeot 208

Новото Peugeot 208 беше заснето по време на тестове.

Идва новото Peugeot 208
Колата с три врати с кодово име A9, ще замени доста успешния модел 207 в средата на следващата година. Заснетата кола е с тежка маскировка и трудно може да се предполага какъв ще бъде дизайна.
 
 
Знае се обаче, че най-силната версия 208 GTI, ще има бензинов турбодвигател с обем 1.6 литра и мощност около 200 к.с. Предполага се, че дизайнът на малкия хечбек ще бъде в стила на големия 508, но ще има и елементи от концепциите  SR1 и  HR1 показани наскоро. В предната част огромната решетка на предшественика 207 ще бъде заменена с по-елегантна подобна на тази при SR1.
 
 
Под маскировката личи, че носът на колата е доста по-ниско. Според изцточници от Peugeot, размерите на  208 ще са по-малки от тези на 207, но това няма да се отрази на обема на интериора. Така автомобилът ще има по-ниско собствено тегло. Намаляват и обемите на двигателите, които ще бъдат предлагани с новия хечбек 208.
 
В същото време те ще са по-мощни и по-ефективни от тези, които заместват. Сред двигателите ще има и такива от новата серия с три цилиндъра, като те ще се комбинират със системата stop-start.
 
Новият компактен 208 ще се прави във версия хечбек с три и с пет врати, а също и като кабриолет с твърд сгъваем покрив и като малък кросоувър.  

Неофициално изображение на колата
0 от 500